wanneer-radiator-vervangen.jpg

Zomer: de beste tijd om uw radiator te vervangen

Tijdens de zomer denken we er niet zo snel aan om onze radiator te vervangen. Toch is dit het perfecte seizoen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Merkt u dat uw radiator verouderd is en onvoldoende warmte afgeeft? Dan is het nu het geschikte moment om een nieuwe radiator aan te schaffen. In deze blog leest u waarom een radiator vervangen in de zomer ideaal is.

Installateurs hebben het minder druk 

In de winter zijn installateurs en loodgieters vaak drukbezet. Niet alleen met installaties, maar door het winterweer kampen ze ook regelmatig met allerlei storingen en bevroren leidingen. Hierdoor zijn er vaak lange wachttijden. Het spreekt voor zich dat deze vakmannen het tijdens de zomermaanden minder druk hebben. In deze periode kunnen ze u beter en sneller van dienst zijn doordat het een stuk rustiger is. 

Minder kans op een kapotte radiator tijdens de winter 

Om problemen te voorkomen is het slim om het onderhoud van uw radiator in de zomer uit te voeren. Door deze goed te controleren, vermindert u het risico op een defecte radiator tijdens de koude maanden. Merkt u dat uw radiator niet meer optimaal werkt? Vernieuw deze dan voor de winter. De kans op een storing is namelijk het hoogst op het moment dat de kou buiten toeslaat. Door de radiator tijdig te vervangen bent u maximaal voorbereid op de winter.

Ruim de tijd om een nieuwe radiator te kiezen 

In de zomer liggen de temperaturen hoger en wordt de verwarming minder gebruikt. Dat is één van de redenen waarom dit de geschikte periode is voor het vervangen van uw radiator. U heeft ruim de tijd om rustig rond te kijken, prijzen te vergelijken en zorgvuldig het juiste model en installateur te kiezen. Zo maakt u een weloverwogen keuze zonder u te hoeven haasten. 

Nu de zomer in het land is, wordt het tijd om uw radiator te controleren en na te denken over een nieuwe. Kiest u voor een designradiator, handdoekradiator of een elektrisch exemplaar? Bij Maxaro vindt u het allemaal. Kom langs in één van onze showrooms, of ontdek het complete assortiment op onze website. Maar liefst 98% van de producten is direct uit voorraad leverbaar.