voordelen-stoomcabine.jpg

5 redenen waarom een stoomcabine een ereplaats in huis verdient

Een stoomcabine biedt een welkome afwisseling op de hectiek van de dag. Na het sporten, haasten en werken is het heerlijk om hierin te ontspannen. Het ultieme relaxgevoel is de belangrijkste reden om er een aan te schaffen. Maar wist u dat er nog veel meer redenen zijn om te kiezen voor een stoomcabine? Wij geven u er vijf! 

Redenen voor een stoomcabine: Stoomcabine met houtlook en antraciet tegels

1. Ontspannen spieren  

De stoomcabine wordt verwarmd tussen de 40 en 60 °C. Hierbij heeft de vrijgekomen stoom een positief effect op het lichaam. De hoge temperatuur bevordert een goede bloedcirculatie en zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen. Dit is enorm fijn als u veel sport of last heeft van uw spieren en gewrichten.  

2. Goed voor de huid  

Stoom helpt om de huid en poriën te reinigen. Door hete lucht circuleert het bloed sneller in het lichaam. Hierdoor gaat u transpireren, zodat alle afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten via de poriën. Zo worden vuil, talg en andere onzuiverheden afgedreven. Bovendien voelt uw huid zachter aan na een heerlijke stoomsessie. Daarnaast stimuleert stoom de aanmaak van nieuwe huidcellen.  

3. Weg met griep en verkoudheid  

Ook een verkoudheid wordt verholpen door de warme stoom. De neusholtes openen zich en vastzittend slijm wordt losgeweekt. Zeker als u gebruikmaakt van geuren zoals eucalyptus en munt, verdwijnen de klachten snel.  

Zelfs als u griep heeft, zorgt een stoomcabine voor verlichting. Dankzij de hete stoom vermindert de spierpijn. Verder stijgt uw lichaamstemperatuur, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. Let er wel op dat u voldoende drinkt als u een stoombad neemt. Op deze manier blijft u gehydrateerd en kan de stoom zijn werk doen. 

4. U staat er altijd warmpjes bij  

Met name in de herfst en winter is een stoomcabine ideaal. Na een lange werkdag of fietstocht door de regen, sneeuw of storm komt u verkleumd thuis. In een stoomcabine warmt u zich heerlijk op.  

Daarbij is douchen in een afgesloten cabine extra fijn. De warmte blijft namelijk langer hangen dan in een gewone douche. Geniet van een regendouche of spoel u af met de handdouche. Wilt u nog meer luxe? Ga dan voor een stoomcabine met whirlpool en laat u na het stomen uitgebreid masseren door de waterstralen. Hierna vervolgt u de dag vol energie!  

5. Een ontspannen geluksmoment  

Gaat u graag naar de sauna om te ontspannen? Met een stoomcabine hoeft u de deur niet meer uit. Hiermee geniet u van een wellnesservaring in uw eigen thuisspa. Niet alleen de stoom laat u optimaal ontspannen, maar ook door de aroma- en lichttherapie komt u helemaal tot rust. Ondertussen luistert u via de bluetooth-aansluiting naar uw eigen muziek tijdens het stomen.  

Een stoomcabine zorgt ervoor dat u lichamelijk helemaal tot rust komt en maakt u vrolijk. Ga maar na: thuis en op het werk heeft u een drukke agenda, waardoor ontspannen er vaak bij inschiet. Door ’s avonds te relaxen in de warme stoom, dwingt u uzelf om even tot rust te komen. Een stoomcabine is zowel fysiek als mentaal goed voor u.


Bekijk ons uitgebreide assortiment stoomcabines