Slimme badkameropbergers: Eiken badkamermeubel met natuurstenen waskom

8x slimme opbergers voor de badkamer

Niets is zo fijn als een goed georganiseerde badkamer. Door alles netjes op te ruimen en op te bergen, vindt elk familielid gemakkelijk wat hij zoekt. Zelfs in de hectische ochtendspits raakt een tandenborstel niet zoek. Bovendien ademt een opgeruimde badkamer rust, waardoor u nog beter ontspant. In deze blog laten we u 8 slimme badkameropbergers zien. Zo maakt u van een chaotische plek in een handomdraai een oase van rust. 

1. Een zee van ruimte met een badkamermeubel

Met een badkamermeubel met wastafel of waskom creëert u razendsnel een zee van ruimte. Het is een ideale opberger die altijd past. Of u nu een grote of juist een kleine badkamer heeft, in een badkamermeubel van Maxaro bergt u alle benodigdheden netjes op. Tip: bespaar ruimte door uw handdoeken opgerold in de lades te bewaren. 

Bekijk hier onze badkamermeubels

2. Spiegelkasten voor verborgen schatten 

Ook spiegelkasten zijn slimme opbergers. Alleen u weet namelijk wat voor schatten er achter de spiegel verborgen zitten. Dit maakt ze ideaal voor kleine toiletartikelen die de badkamer rommelig doen ogen. Bovendien verliest u door een spiegelkast geen ruimte. De spiegel had u immers toch al nodig, maar de opbergruimte erachter is een cadeau. 

3. Een badkamerkast voor extra opbergruimte 

Heeft u behoefte aan meer opbergruimte? Plaats dan als de ruimte het toelaat een badkamerkast in dezelfde stijl als uw badkamermeubel. Op die manier vormen ze samen een mooi geheel in de badkamer. Zet de artikelen die u dagelijks gebruikt bovenin, zodat u hier nooit naar hoeft te zoeken. Onderin heeft u genoeg ruimte voor al uw andere spullen.

4. Een nis in de badkamer 

Steeds vaker zien we een nis in de badkamer. In de doucheruimte biedt deze dé oplossing voor rondslingerende shampooflessen en douchegels. Boven het bad of het toilet is een nis de perfecte plek om uw favoriete verzorgingsproducten of accessoires te etaleren. We adviseren om voor een nis ooghoogte aan te houden. Zo kunt u makkelijk bij uw spullen én springen items die gezien mogen worden mooi in het oog. 

Bekijk hier onze douchenis

5. Handige opbergmanden 

Het geheim van een overzichtelijke en rustige badkamer? Opbergmanden! In een badkamermeubel of kast bewaren zij het overzicht. Maar ook op een plank zorgt een mand voor een leuke en opgeruimde sfeer. Kleine mandjes zijn perfect voor wattenschijfjes en make-up. Grotere manden zijn juist praktisch voor toiletrollen of handdoeken en washandjes. Mix en match diverse manden om voldoende opbergmogelijkheden en een unieke sfeer te creëren. 

6. Ladeverdelers voor overzicht 

Met een ladeverdeler bent u verzekerd van een overzichtelijke lade. De verdeler zorgt er namelijk voor dat al uw toiletartikelen netjes opgeborgen en georganiseerd zijn. In één oogopslag ziet u welke spullen er schuilgaan achter de lades van bijvoorbeeld uw badkamermeubel, waardoor u benodigdheden altijd makkelijk terugvindt.

7. Planken en planchetten 

Planken en planchetten zijn ideaal om nog meer benodigdheden, zoals handdoeken of toiletspullen, uit te stallen. Plaats bijvoorbeeld een planchet in de douche. Daarmee is een rommelige douchevloer direct verleden tijd. Of wat dacht u van een plank naast de wastafel? Zet hierop een leuke plant om de ruimte gezelliger en groener te maken. Het slimme aan deze badkameropbergers is dat u hiermee de hoogte ingaat. Zo benut u iedere centimeter van de badkamer optimaal.

8. Handdoekradiatoren 

Het is niet het eerste waar u aan denkt bij een opberger, maar een handdoekradiator is erg fijn om uw handdoeken overheen te hangen. Natuurlijk niet uw complete collectie, maar wel de handdoek waarmee u zich gaat afdrogen na het douchen of badderen. Een warme handdoek vergroot gegarandeerd uw douche- of badplezier. 

Een handdoekradiator is daarnaast dé oplossing voor rondslingerende natte handdoeken op de badkamervloer. Laat handdoeken voortaan na gebruik drogen aan de radiator, voordat u ze in de wasmand bewaard.

Zoals u in deze blog heeft gelezen, zijn er tal van manieren om uw badkamerspullen overzichtelijk op te bergen. Van grote opbergers zoals badkamermeubels en badkamerkasten tot kleine opbergmogelijkheden als planken en planchetten. Welke slimme opbergers horen thuis in uw badkamer?