stappenplan-designradiator-aansluiten-witte-radiator-handdoekbeugel-beige-tegels.jpg

Designradiator aansluiten in 5 stappen

Heeft u net een nieuwe designradiator aangeschaft? Dan is het alleen nog een kwestie van plaatsen voor u kunt genieten van een aangenaam warme badkamer én handdoeken. Voor het aansluiten van de radiator huurt u natuurlijk eenvoudig een professional in. Maar bent u zelf een beetje handig? Dan is dit klusje in een middag afgerond. Om u daarbij te helpen hebben we een stappenplan opgesteld voor het aansluiten van uw radiator. 

Benodigdheden 

 • Radiatoren 
 • Cv en leiding 
 • Koppelingen 
 • Buigtang 
 • Baco 
 • Fitterskit 
 • Beugels 
 • Steeksleutels 
 • Pijpsnijder 
 • Waterpas 
 • Schuurpapier

Stappenplan designradiator aansluiten: Grijze, horizontale designradiator

Stap 1 

Haal de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact. Teken met een waterpas de plek af waar de wandbeugels moeten komen. Kaarsrecht? Bevestig ze dan aan de muur. Hang vervolgens de radiator op. Stel vervolgens de beugels weer een klein beetje bij. De kant van de ontluchtingsnippel moet namelijk 0,2 cm hoger hangen. 

Stap 2 

Draai het puntstuk van het voetventiel en het kraanhuis los. Wikkel een stukje teflontape om de schroefdraad van de puntstukken. Op deze manier gaat de verbinding niet lekken. Draai nu het kraanhuis en het voetventiel vast aan de zojuist geplaatste puntstukken. Sluit dan de radiator aan op de waterleiding. Het kan zijn dat u de leiding nog moet buigen of zagen voordat deze past. Hoe dat moet leggen we uit in de volgende stap.

Stap 3 

Leidingen zaagt u makkelijk op maat met een leidingsnijder. Na het snijden heeft de rand van de leiding een oneffen structuur. Dit worden ook wel bramen genoemd. Met wat schuurpapier verwijdert u deze bramen. Op deze manier komen er geen metaaldeeltjes in het leidingsysteem. Maak na het ontbramen de leiding schoon door het met water te spoelen. 

Stap 4 

Door middel van T-stukken verbindt u de leidingen met elkaar. Met knelkoppelingen maakt u de leidingen aan de radiator vast. Met muurbeugels zorgt u ervoor dat de leidingen ook aan de muur vastzitten. Schuif de leiding in de aansluiting van de radiatorkraan en draai stevig aan met een steeksleutel. Vervolgens kunt u de retourleiding op dezelfde manier aansluiten.

Stap 5 

Steek nu de stekker van de cv-ketel weer in het stopcontact. Vul nu de verwarming bij. Laat hem tijdens het bijvullen ook regelmatig ontluchten, net zolang tot het systeem op druk is. De radiator netjes afwerken? Plaats dan nog de rozetten aan de onderzijde van de leidingen. Nu is uw klus helemaal afgerond! 

Het hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn om uw designradiator aan te sluiten! Wilt u meer weten over onze designradiatoren of het aansluiten daarvan? Kom dan eens langs in onze showrooms of neem telefonisch contact met ons op. Onze ervaren adviseurs kunnen u hier alles over vertellen.