Douchebak plaatsen? 7 onmisbare stappen

Gaat u zelf uw badkamer verbouwen? Eén van de belangrijkste klussen is het plaatsen van de douchebak. Het plaatsen van de douchebak is niet enorm moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit goed gebeurt. U wilt immers nog jarenlang van uw gloednieuwe douche genieten, toch? In zeven stappen zorgt u ervoor dat uw douchebak stevig staat. 

Benodigdheden: 

  • Douchebak 
  • Vuren latjes 50x50 cm 
  • Tegels 
  • Tegellijm 
  • Tegelvoegmiddel 
  • Sifon 
  • Sanitairkit 

Stappenplan: 

1. Balkjes vastzetten 

Teken met een waterpas een loodrechte lijn op de muur, ter hoogte van de plaats waar de douchebak komt. Zaag de vuren latjes op maat en boor deze vast aan de muur, ter hoogte van de lijn. 

2. Schroefpootjes instellen 

Leg nu de douchebak – om te passen – op zijn plaats. Stel de stelpootjes precies zo af dat de douchebak rust op de houten balkjes. 

3. Sanitairkit spuiten 

Spuit zigzaggend sanitairkit op zowel de gasbetonblokken als de houten balkjes. Laat de douchebak nu voorzichtig op zijn plek zakken. Let erop dat de afvoer aan de juiste zijde zit. 

4. Afvoer vastlijmen 

Sluit nu via het gat in de gasbetonblokken de afvoer aan en kit deze dicht. 

5. Gat in betonblok dichten 

Het gat in het betonblok kunt u dichten met het overgebleven stuk gasbeton. Dit is de meest eenvoudige optie. Wel moet u er in dit geval rekening mee houden dat het lastig is om bij de afvoer te komen, mocht daar iets mee aan de hand zijn. Een andere optie is om van multiplex een speciaal luikje met magneten te maken. Is de afvoer kapot? Dan kunt u er zo bij. 

6. Ombouw betegelen 

Betegel nu de ombouw met tegels naar keuze. Gebruik hiervoor goede tegellijm. Laat de lijm minimaal 24 uur drogen. 

7. Voegen en afkitten 

Na deze 24 uur kunt u de tegels voegen en de randen van de douchebak afkitten. De dag daarna is uw douchebak klaar voor gebruik! 

Nog op zoek naar een gloednieuwe douchebak? Of kunt u wel wat advies gebruiken? Onze ervaren adviseurs helpen u graag met al uw vragen en laten u alle mogelijkheden zien. Liever online bestellen? Neem dan een kijkje in onze webshop. Vrijwel al onze producten zijn uit voorraad leverbaar. Bestel dus vandaag voor 12.00 uur, dan kunt u morgen al aan de slag met het plaatsen van uw douchebak!