stappenplan-douchecabine-installeren-marmerlook-tegels-wit-douchecabine-zwart-badkamermeubel-gouden-kraan-zwarte-radiator-waskom.jpg

Douchecabine installeren? Stap-voor-stap

Een douchecabine installeren is niet moeilijk, maar u moet er wel de tijd voor nemen. Als u een douchecabine bij Maxaro heeft gekocht, dan zit daar altijd een duidelijke installatiehandleiding bij. Als u de instructies stap voor stap doorloopt, lukt het altijd! De stappen die in de handleiding staan beschreven, zijn voor elke cabine weer anders. Lees de stappen voor u begint een keer in zijn geheel aandachtig door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Voer daarna de stappen één voor één uit. Als we uitgaan van een standaard douchecabine met douchebak, dan ziet het hele proces er ongeveer als volgt uit. 

Kranen en afvoer 

Draai voor u begint de hoofdkraan van het water dicht. Doe teflon-tape om de waterkraantjes en sluit ze aan. Sluit daarna de douchebak aan op de afvoer en zorg dat de douchebak waterpas komt te staan. Dat gebeurt met behulp van de stelpoten onder de bak. Monteer nu de sifon in de douchebak en sluit hem aan op de afvoerbuis met behulp van de meegeleverde onderdelen. Verlijm de twee buizen met PVC-lijm. Als de afvoer is aangesloten, sluit u die aan op de mengkraan en de waterleidingen. De randen van de douchebak kit u vast aan de grond. 

De wanden 

In het pakket zitten lange strips. Die zogeheten profielen houden de wanden op hun plaats en geven ze stevigheid. De profielen worden aan de muren bevestigd met pluggen en roestvrijstalen schroeven. Ook hier is het zaak om heel precies te werken. Er is altijd wel wat stelruimte, maar een nauwkeurige plaatsing voorkomt eventuele problemen achteraf. Pas op met het boren in een tegelwand. Gebruik eerst een tegelboor om de tegel niet te beschadigen. Ga dan verder met een steenboor. Let op: gebruik de klop/hamerfunctie van de boormachine niet!

De deur van de douchecabine 

We zeiden het al eerder, qua deuren zijn er diverse mogelijkheden! Schuifdeuren, draaideuren die naar binnen en/ of naar buiten opengaan en naar links of naar rechts open draaien. Afhankelijk van het type douchecabine verschilt de installatie van de douchedeur. Het is lastig om voor de installatie van de deur(en) eenduidige aanwijzingen te geven. De installatiewijze die bij uw type douchecabine en –deur past, is nauwkeurig omschreven in de handleiding. 

Afwerking 

Om de naden en voegen in douchecabine waterdicht te maken, gebruikt u sanitairkit. Het afkitten moet netjes en precies gebeuren. Neem er dus de tijd voor. Als de douchecabine geïnstalleerd en afgekit is, kunt u nog eventuele extra accessoires toevoegen om uw douchecabine een mooie en persoonlijke finishing touch te geven. Bijvoorbeeld door een plank of schap te bevestigen waar u uw douchegel en shampoo op zet. Of door het ophangen van een trendy zeepdispenser. Ook voor al deze accessoires kunt u bij Maxaro terecht!