eiken-badkamermeubel-witte-waskommen (1).jpg

Stel in 6 stappen uw ultieme badkamermeubel samen

Bij Maxaro zijn er 3 miljoen unieke combinaties te maken met onze modulaire badkamermeubels. Zo kiest u uit een waskom of wastafel. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende onderkasten, afmetingen, kleuren en handgrepen. Omdat er oneindig veel mogelijkheden zijn, helpen we u graag een handje. Met onze handige keuzehulp stelt u in 6 eenvoudige stappen uw perfecte badkamermeubel samen. 

Stap 1: Kiest u voor een wastafel of waskom? 

Allereerst beslist u of u gaat voor een badkamermeubel met wastafel of waskom. Een badkamermeubel met wastafel is functioneel, een waskom geeft een chique uitstraling aan de badkamer. Later kiest u het materiaal van de wastafel of waskom. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals keramiek, mineraalmarmer, glas en natuursteen.

Stap 2: Diepte van het badkamermeubel 

Nadat u heeft gekozen voor een waskom of wastafel, bepaalt u de diepte van het badkamermeubel. Er zijn twee opties: een badkamermeubel met een standaarddiepte van 46 cm, of een ondiep badkamermeubel van slechts 39 cm diep. In de meeste badkamers past een onderkast met een standaarddiepte prima. 

Voor kleinere badkamers is een Modulo+ Slim badkamermeubel met een diepte van slechts 39 cm een goede optie. Op deze manier bespaart u ruimte, zonder verlies van functionaliteit. Hierin worden de lades naar achteren geplaatst, waardoor u haast niet hoeft in te leveren op inhoud. 

Stap 3: Breedte van het badkamermeubel 

Uw nieuwe badkamermeubel moet natuurlijk wel passen in uw badkamer. Kijk daarom eerst hoeveel ruimte er beschikbaar is voor het plaatsen van het meubel. Hierbij is het belangrijk dat er aan weerszijden van het badkamermeubel wat ruimte overblijft voor functionaliteit en gebruiksgemak. Daarna bepaalt u hoeveel opbergruimte u wilt creëren. 

Onze badkamermeubels zijn verkrijgbaar van 50 cm tot en met 180 cm breed. Zowel voor de grote als kleine badkamer zijn er dus voldoende mogelijkheden.

 Stap 4: Type onderkast 

Wilt u veel opbergruimte? Kies dan voor een badkamermeubel met minimaal twee lades. Deze badkamermeubels zijn ideaal voor badkamers waar meerdere personen gebruik van maken. Iedereen kan zo bijvoorbeeld een eigen lade inrichten en gebruiken. Wilt u de badkamer groter laten lijken? Kies dan voor een badkamermeubel met één lade. Op deze manier blijft er onder het meubel meer ruimte over, waardoor de badkamer ruimtelijker oogt. 

Badkamermeubels tot en met 110 cm zijn verkrijgbaar met één of twee lades onder elkaar. Badkamermeubels vanaf 120 cm hebben meer mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor meerdere lades onder én naast elkaar. 

Stap 5: Het materiaal van de wastafel of waskom 

Elk materiaal voor wastafels en waskommen heeft een andere uitstraling en andere voordelen. Keramiek is makkelijk te onderhouden en kenmerkt zich door afgeronde vormen. Mineraalmarmer wordt gegoten en is daardoor strak en naadloos afgewerkt. Hierdoor leent het materiaal zich perfect voor een moderne badkamer. Natuursteen is uniek, omdat geen enkele wastafel of waskom hetzelfde is. Met een glazen wastafel of waskom haalt u een echte eyecatcher in huis. Glas is bovendien zeer hittebestendig en slijtvast. 

Stap 6: De kleur van het badkamermeubel 

Als laatste kiest u de kleur van het badkamermeubel. U heeft de keuze uit mat wit, hoogglans wit, eiken, grijs eiken, basalt, carbon en zwart. De verschillende kleuren hebben allemaal een uniek effect op de ruimte. Zo maakt wit de badkamer ruimtelijk, licht en fris. In een ruime badkamer waar voldoende daglicht binnenkomt, komen donkere tinten zoals grijs eiken, carbon of zwart goed tot hun recht. Eiken zorgt door de houtlook voor een chique en warme uitstraling. 

Nadat u deze stappen hebt doorlopen, maakt u uw badkamermeubel helemaal compleet met handgrepen en een stijlvolle wastafelkraan. Er zijn zelfs bijpassende zijkasten beschikbaar.

Haal uw nieuwe meubel in huis 

Ontdek alle mogelijkheden op onze website of in één van onze showrooms. Hier laten we u honderden ideeën en echte voorbeelden zien, zodat de keuze voor een nieuw badkamermeubel nóg makkelijker wordt. Nadat u uw meubel heeft gevonden wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben. Bij Maxaro begrijpen we dat! Daarom hebben wij maar liefst 98% op voorraad. Zo geniet u razendsnel van uw aankoop.