wit-vrijstaand-bad.jpg

In 5 stappen een nieuw bad kiezen

Een bad zorgt elke dag opnieuw voor hét ultieme ontspanningsmoment. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw exemplaar, heeft u verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Maar hoe begint u precies aan deze zoektocht? Ons gestructureerde stappenplan helpt u hierbij, zodat u binnen no time het bad van uw dromen vindt. 

Stap 1. Het soort bad bepalen 

Inbouwbaden zijn een veelvoorkomende keuze. Deze worden tegen de muur aan geplaatst en vaak langs één of meerdere zijden voorzien van een ombouw. De ombouw werkt u vervolgens af met uw favoriete tegels. Daarnaast zijn er hoekbaden met volledig afgewerkte zijkanten. Deze monteert u in een linker- of rechterhoek.

Houdt u van luxe en ruimtelijkheid? Ga dan voor een vrijstaand bad. Om ruimte te besparen zijn er ook halfvrijstaande exemplaren verkrijgbaar. Zo geniet u toch van de uitstraling van een vrijstaand bad

Een douchebad is de perfecte oplossing wanneer u graag een bad wilt, maar niet over voldoende plaats beschikt. Dit bad heeft één ligzijde. Hierdoor is het praktisch om in bad te douchen. Om spatwater tegen te houden plaatst u een draaibare badwand van veiligheidsglas

Met een compleet ligbad bent u meteen van alle gemakken voorzien. Dit exemplaar bevat een kraan, baduitloop, handdouche en zelfs een badkussen. Wilt u nog een vollediger plaatje? Dan is een whirlpoolbad ideaal. Hiermee ontspant u zich maximaal dankzij de massagejets. 

Stap 2. Afmetingen 

Voordat u een bad gaat kopen, is het belangrijk om de badkamer goed op te meten en een beslissing te maken over de indeling. Met de juiste afmetingen gaat u vervolgens op zoek naar het geschikte bad. Wilt u een exemplaar met één of twee ligzijdes, en welke grootte verkiest u? De meeste baden hebben een lengte tussen 170 en 190 cm. Voor langere personen zijn er uitvoeringen van 200 cm lang. Naast de lengte is ook de bodem- en dieptemaat van belang. 

Stap 3. De vorm van het bad 

De vorm van het bad bepaalt voor een groot deel het design. Kies uit een ovaal, rechthoekig of kwartrond bad. Bovendien zijn er baden die in een kleine of lastige ruimte te plaatsen zijn, zoals een vijfhoekig model. Een ovaal bad heeft ronde vormen, waardoor u extra ligcomfort ervaart. Deze vormgeving is tijdloos en past in elke badkamerstijl. Een rechthoekig bad heeft rechte en strakke lijnen en leent zich uitstekend voor een moderne badkamer. Voor iedere smaak is er wel een bad te vinden. 

Stap 4. Materiaalkeuze 

Ook het materiaal van het bad is verantwoordelijk voor de uitstraling. Acryl heeft een tijdloos uiterlijk en past in elke badkamerstijl. Dit materiaal is vuilafstotend en heeft een antislip-effect. Wanneer een acrylbad in contact komt met water, voelt dit stroef aan. Hierdoor ervaart u extra grip. 

Daarnaast zijn er baden die gemaakt zijn van mineraalmarmer. Dit materiaal is enorm duurzaam en heeft een hoge slagvastheid waardoor het zeer moeilijk breekt. Door de toevoeging van een gelcoating zijn de baden naadloos. Hierdoor hebben deze een strakke vormgeving en lenen ze zich uitstekend voor een moderne of minimalistische badkamerstijl. 

De matte solid surface varianten zijn vervaardigd uit een combinatie van ATH en hars. Deze baden worden uit één geheel gegoten en hebben een hoge vormvastheid. Het voordeel van de matte afwerking is dat krassen en vuil eenvoudig worden verwijderd met fijn schuurpapier. Zo blijft uw bad er lang als nieuw uitzien. 

Stap 5. De badkraan als finishing touch 

Bij een stijlvol bad hoort een bijpassende badkraan. Denk eerst na waarvoor u het bad wilt gebruiken. Wilt u niet alleen heerlijk badderen, maar uzelf ook af en toe snel afspoelen? Dan heeft u een badkraan met handdouche nodig. Daarnaast is de kraan die u neemt afhankelijk van het soort bad. Een klassieke optie is een kraan op de badrand of een opbouwkraan. Deze laatste wordt aan de wand gemonteerd. 

Voor het mooiste effect combineert u een vrijstaand bad met een vrijstaande kraan. Zo maakt u de chique en minimalistische sfeer in uw badkamer compleet. Voor een strakke look is de inbouwkraan ideaal. Hierbij ziet u enkel de bediening en de thermostaatkraan. De leidingen zijn namelijk netjes weggewerkt achter de wand.

Haal uw droombad in huis 

Bij Maxaro slaagt u maximaal voor een nieuw bad. In ons uitgebreide aanbod vindt u talloze vormen, maten en afwerkingen. Maak het geheel compleet met een bijpassende badkraan. Ook hier heeft u voldoende mogelijkheden. Kom proefliggen in één van onze showrooms, of ontdek het ruime assortiment online. Maar liefst 98% van onze producten is direct uit voorraad leverbaar.