marmerlook-badkamer-wit-zwarte-kranen.jpg

Zo kiest u in 8 stappen uw nieuwe douche

Een douche is het belangrijkste element van de badkamer. De doucheruimte is er niet alleen om uzelf even op te frissen. Deze zorgt ook voor een moment van ultieme ontspanning. Bovendien worden de meeste mensen erg vrolijk van een fijne douchesessie. Het is dus belangrijk om goed na te denken over een nieuwe douche. Volg hieronder de 8 stappen om uw perfecte droomdouche te kiezen. 

1. Waar komt de doucheruimte? 

Denk goed na over de plek van de douche. Komt deze op dezelfde plaats als de huidige douche, of ondergaat de badkamer een volledige renovatie? Er is altijd een geschikte oplossing, ongeacht de afmetingen van uw badkamer. U kunt kiezen uit een opstelling om tussen twee muren te plaatsen, zoals een douchedeur. Echter zijn er ook andere mogelijkheden, zoals hoekmodellen en halfvrijstaande opstellingen.

2. Open of besloten douche? 

Er zijn twee verschillende soorten douches, namelijk open en besloten. Een open variant is ruimtelijk en heeft geen deur, zoals een inloopdouche. De besloten douche is volledig gesloten door een deur, waardoor u geen last heeft van spatwater en de warmte binnenblijft. Denk hierbij aan een douchecabine of nisdeur. Heeft u behoefte aan nog meer beslotenheid en comfort? Dan zijn er ook complete douchecabines of stoomcabines voor ultieme luxe.

3. Welk model? 

U heeft de keuze uit diverse modellen. Bij inloopdouches vindt u de volgende uitvoeringen: met één wand, twee wanden of een vrijstaande wand. Voor een besloten douche kiest u uit een douchecabine of douchenis. Cabines zijn er in offset, rechthoekige, vierkante, kwartronde of vijfhoekige modellen. Als u graag ruimte wilt besparen dan is het raadzaam om te kiezen voor een kwartrond of vijfhoekig model. Een douchenis plaatst u tussen twee muren en vindt u in de meest uiteenlopende maten. 

4. Wat is de ideale afmeting? 

Douches zijn er in elke maat, maar het is raadzaam om te kiezen voor een minimale afmeting van 60x60 cm. Voor voldoende beweegruimte adviseren we een formaat van 80x80 cm of 90x90 cm. Indien u heeft gekozen voor een inloopdouche, ga dan voor een wand van minstens 1,20 m breed. Deze houdt voldoende spatwater tegen. Bij een kleinere wand raden we aan een draaibare of vaste zijwand toe te voegen. Houd hierbij rekening met een minimale doorloop van 50 à 60 cm. 

5. Welk type glas? 

Het type glas is medebepalend voor de uitstraling van uw douche. Zo zorgt helder glas voor een open sfeer, omdat de ruimte door lijkt te lopen. Voor extra privacy is er matglas, of gewoonweg omdat u het mooi vindt. Liever een industriële look? Dan zijn er douchewanden met zwarte strepen. Of wat dacht u van een luxe touch met een exemplaar van rookglas?

6. Welke kleur bevestiging? 

Om uw douche van de juiste ambiance te voorzien, bepaalt u zelf de kleur van de bevestiging. Met kleuren als chroom, geborsteld rvs, goud, mat zwart, koper, zwart chroom of zwart metaal vindt u altijd een geschikte kleur. Combineer bijvoorbeeld mat zwarte bevestigingen met andere zwarte elementen in de badkamer om eenheid te creëren. Liever een tijdloze look? Daar leent chroom zich uitstekend voor. 

7. Op de vloer of een douchebak? 

Een douchewand of -cabine is direct op de vloer of een douchebak te monteren. Het grote voordeel van een douchebak is dat deze stroever is dan tegels, waardoor u meer stabiliteit ervaart. Door de douche op de tegels te plaatsen vergroot u het ruimtelijke effect in de badkamer, en lijkt deze optisch groter. Het water wordt dan afgevoerd middels een douchegoot. Houd er wel rekening mee dat de capaciteit van de douchegoot hoog genoeg is om het water af te kunnen voeren. 

8. Welke douchekraan? 

Een regendoucheset is het belangrijkste element in de douche. Bovendien maakt deze het plaatje pas echt compleet. Kies uit de diverse kleuren: chroom, goud, mat zwart, koper, rvs-look, zwart chroom of zwart metaal. Elke kleur heeft zo zijn eigen uitstraling. Maak van uw douche een eyecatcher met een gouden regendouche, of voorzie de badkamer van een industrieel tintje met een zwart exemplaar. De keuze is aan u.

Geniet van uw nieuwe douche! 

Heeft u gekozen voor een inloopdouche met een gouden regendouche? Of voor een douchecabine? Maxaro heeft alles in huis om u te voorzien van de douche die perfect bij u past. Bekijk het complete aanbod douches online of kom naar één van onze showrooms.