welke-tegelstijl (1).jpg

Welke tegelstijl past bij u?

Vloer- en wandtegels zijn er in allerlei kleuren en motieven. Deze uiterlijke kenmerken zijn bepalend voor de tegelstijl die perfect bij u past. Zo creëert u de juiste ambiance in huis. Om u daarbij te helpen hebben wij hieronder zes tegelstijlen uitgelicht. Per stijl vertellen we u alle kenmerken, zodat u ontdekt welke bij u past. 

Decor: opvallende prints en patronen 

Decortegels staan bekend om hun opvallende prints en patronen. Denk hierbij aan kleurrijke patroontegels voor een mediterrane uitstraling. Of retrotegels die zich kenmerken door de ronde vormen en grafische prints. Hiermee haalt u een vleugje nostalgie in huis. Met een klassieke decortegel kiest u voor elegantie, symmetrie en sierlijke vormen. Deze varianten hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn opvallend en zorgen voor contrast in de ruimte.

Betonlook: stoer en robuust 

In een stoer interieur mogen betonlook tegels niet ontbreken. Bovendien zijn deze erg veelzijdig. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een lichtgrijze of antracietkleurige tegel met een ruwe tekening om uw vloer of wand van een spannend uiterlijk te voorzien. Daarnaast zijn er betonlook tegels in beige- en bruintinten, waarmee u de kamer een warme en stoere uitstraling geeft. 

Houtlook: warme en geborgen sfeer 

Houtlook tegels passen helemaal in uw straatje als u houdt van warme kleuren in huis. Met deze natuurgetrouwe tegels creëert u namelijk een fijne en geborgen sfeer. U heeft de keuze uit diverse dessins, zoals exemplaren met een drukke tekening of subtiele houtnerf. Er is altijd een houtlook tegel die uitstekend past bij uw wensen. Houtlook tegels kunnen gebruikt worden als plavuizen maar ook voor de wand. 

Mozaïek: speelse mix 

Voor een speelse twist of een accent op de wand zijn de combinaties met mozaïektegels eindeloos. Welke badkamerstijl ook uw voorkeur heeft, er is altijd een geschikte tegel. Zo is er mozaïek van glas, keramiek of natuursteen. Met kiezelmozaïek legt u de ideale basis voor uw eigen wellnessbadkamer. Liever een moderne look? Ga dan voor keramisch mozaïek of laat u inspireren door de mogelijkheden met glasmozaïek. 

Natuursteenlook: haal de natuur in huis 

Om de natuur in huis te halen zijn natuurstenen of natuursteenlook tegels een uitstekende keuze. Deze tegels vindt u in de meest uiteenlopende varianten, bijvoorbeeld van een leisteenlook tot marmerlook. Beide hebben een natuurgetrouwe uitstraling en zorgen voor een luxueuze sfeer. Of wat dacht u van unieke natuurstenen steenstrips? Deze zijn ideaal voor een muur in de woon- of slaapkamer.

Uni: rust en kalmte 

Rust en kalmte zijn de woorden die uw huis volledig beschrijven. Uni-tegels zorgen voor een rustige basis, omdat ze eenkleurig zijn. Om meer dynamiek in de ruimte aan te brengen zijn er veel verschillende tegelvormen zoals hexagon, metro of handvorm. Door het lijnenspel van de voegen wordt de tegelwand- of vloer allesbehalve saai. Daarnaast zijn uni-tegels er in allerlei kleuren, zodat u deze perfect afstemt op uw interieur. 

Gaat u voor de opvallende prints en patronen van een decortegel? Of liever voor de rustige en kalme basis met uni-tegels? Bekijk ons complete assortiment in onze showrooms of online. Hier vindt u voldoende inspiratie of bestelt u gemakkelijk uw nieuwe tegels. 

Bekijk ons complete tegelassortiment