badkamer-grijze-betonlook-tegels.jpg

Badkamer verbouwen? Lees voor u begint onze 7 praktische tips

Een badkamer verbouwen is een groot project. Desondanks hoeft deze verbouwing geen stress op te leveren. Zorg ervoor dat de nodige maatregelen getroffen zijn en bereidt u goed voor. Hieronder leest u alle badkamerverbouwtips die u nodig heeft om zonder problemen de verbouwing door te komen. 

Tip 1: Maak tijdig een planning 

Begin op tijd met het plannen van de badkamerverbouwing. Als u alles van tevoren heeft geregeld verloopt de rest van de periode een stuk rustiger. Indien u de badkamer niet zelf gaat verbouwen, zoek dan tijdig een betrouwbare aannemer of vakman. Goede vakmannen hebben namelijk een drukke agenda, waardoor ze niet direct beschikbaar zijn. Daarnaast is het verstandig om ruim te plannen, zodat u tijdens de verbouwing op schema blijft als zaken langer duren dan verwacht.  

Tip 2: Bestel uw nieuwe badkamer op tijd 

Laat uw nieuwe badkamer op tijd bezorgen. Het liefst een paar dagen van tevoren. Hierdoor bent u ervan verzekert dat u niet uitloopt op uw planning. Gaat u een nieuwe douche plaatsen? Houd er rekening mee dat de glasplaten 24 uur rechtop in de verpakking moeten acclimatiseren in de badkamer. Als u dat niet doet is de kans groot dat het glas breekt.  

Heeft u de badkamer snel nodig? Bij Maxaro is 98% van het assortiment direct uit voorraad leverbaar. Zo haalt u in no time alles in huis voor uw nieuwe badkamer.

Tip 3: Leg alle afspraken zwart op wit vast 

Zorg dat alles zwart op wit staat voordat de aannemer of vakman begint aan de verbouwing. Op deze manier is er een heldere communicatie en weet u beiden wat de verwachtingen zijn. Verder heeft u altijd houvast als de afspraken niet volledig worden nageleefd. Dan is het prettig om iets achter de hand te hebben. 

Tip 4: Zorgeloos blijven douchen 

Een badkamerverbouwing duurt vaak een paar weken. Dat hangt ervan af of u de badkamer compleet gaat verbouwen of deze gaat renoveren. Zorg er daarom voor dat u bij iemand kunt douchen zoals vrienden, familie of uw buren. Bij een langere tijd is het prettig als u met het hele huishouden gewoon thuis kunt douchen. Huur bijvoorbeeld een nooddouche, zodat u zorgeloos de verbouwing doorkomt.

Tip 5: Houd rekening met onvoorziene kosten 

Heeft u een compleet overzicht van de verwachte kosten van uw nieuwe badkamer? Reken hierbij 5% van het totaalbedrag voor onvoorziene kosten. Zo bent u altijd voorbereidt op onverwachte uitgaven. Bovendien heeft u een leuk extraatje als u dit geld niet hoeft te besteden. Een win-win situatie. 

Tip 6: Controleer de maten van de badkamerelementen 

Is uw oog op een compleet bad of complete douchecabine gevallen? Let er dan wel op dat deze niet alleen in uw badkamer past, maar ook op de plek van bestemming kan komen. Bijvoorbeeld door een korte draai die gemaakt moet worden of een smalle deur of laag trappengat.  

Tip 7: Breng uw buren op de hoogte 

De laatste, maar absoluut geen onbelangrijke tip: breng uw buren op de hoogte van de badkamerverbouwing. Geef niet alleen aan wanneer u gaat verbouwen, maar ook wat de verwachte duur is van de verbouwing. Door goed te communiceren weten uw buren wat ze kunnen verwachten. Dit zullen ze gegarandeerd op prijs stellen, waardoor u een goede band behoudt met uw buren.  

Checklist voor uw badkamerverbouwing 

Met alle bovenstaande tips begint u zorgeloos aan uw badkamerverbouwing. Hieronder staan ze voor u op een rij: 

  • Maak tijdig een planning. 
  • Bestel uw nieuwe badkamer op tijd. 
  • Leg alle afspraken zwart op wit vast. 
  • Zorg ervoor dat u ergens kunt douchen. 
  • Houd rekening met onvoorziene kosten. 
  • Controleer de maten van uw badkamerproducten. 
  • Breng uw buren op de hoogte. 

Zoekt u nog een nieuwe badkamer? Bij Maxaro vindt u alles wat u nodig heeft bij het uitzoeken van uw nieuwe badkamer of tegels. Ontdek het uitgebreide assortiment met uitsluitend kwaliteitsproducten tegen de beste prijs. Bekijk ons complete aanbod online of breng een bezoek aan één van onze showrooms. Wanneer mogen we u verwelkomen?