tips-douchecabine-kopen-witte-radiator-douchecabine-beige-tegels-chromen-douchekraan.jpg

Douchecabine kopen: 4 onmisbare tips

Met deze 4 tips kiest u gegarandeerd de perfecte douchecabine 

In uw nieuwe badkamer wilt u een douchecabine plaatsen. Maar wat voor soort douche moet het worden? En hoe groot en met welke eigenschappen? Met deze vier tips koopt u gegarandeerd de douchecabine die het beste bij u past en zult u er elke dag van genieten. 

1. Schuifdeuren of openslaande deur 

Wanneer u een kleine badkamer gaat verbouwen, zult u de beperkte ruimte ongetwijfeld als een uitdaging beschouwen. U boekt snel ruimtewinst door te kiezen voor een douche of douchecabine met een schuifdeur. Op die manier hoeft u geen rekening te houden met de ruimte die vrij moet blijven bij het openslaan en dichtdoen van een gewone deur. Houd er wel rekening dat een schuifdeur vaak een kleinere opening heeft dan een gewone deur. Wanneer het een dubbele schuifdeur betreft, valt dit echter wel mee. Heeft u alle ruimte? Dan is een openslaande deur vanzelfsprekend wel een optie. Maar bedenk ook dan wat u belangrijk vindt: de ruimte die u nodig heeft zou u bijvoorbeeld ook voor een toilet, bidet of extra grote wastafel kunnen gebruiken. Waar verwacht u meer plezier van te hebben? 

2. Douchebak of douchecabine op de grond 

Een douchecabine kunt u op twee manieren monteren: op de grond of op een douchebak. Allereerst is het een kwestie van smaak: wat vindt u mooier? Mensen die houden van schoonmaakgemak, kiezen vaker voor een douchebak. Deze stoot beter water- en zeepresten af dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Ook is het qua installatie vaak eenvoudiger, omdat de cabine en de douchebak volledig op elkaar zijn afgestemd en de onderdelen dus altijd passen. Wilt u de uitstraling van uw vloer en wand volledig doortrekken in de douche? Dan is het absoluut prachtig om de douchecabine op de grond te monteren. Houd er wel rekening mee dat u ervoor moet zorgen dat het water de juiste richting in stroomt, dus naar het afvoerputje of de douchegoot. Met een dorpel kunt u het stromende water tegenhouden. Kijk bij het monteren van de douchecabine op de grond altijd goed naar de ondergrond. Deze moet helemaal waterpas zijn!

3. Douchecabine: met of zonder geïntegreerde douche 

Over het algemeen is de douchecabine het omhulsel waarbinnen de feitelijke douche geplaatst wordt. In andere woorden: de constructie en het glas. Er zijn echter ook douchecabines waarin de douche geïntegreerd is. Vaak zijn dit luxe douches met bijvoorbeeld massagejets, plafonddouche en spiegels. Maxaro heeft deze complete douchecabines ook in het assortiment. Denk eens goed na over uw eigen douchegedrag en de wensen die u op dit gebied heeft: bent u iemand die snel en efficiënt doucht of houdt u echt van genieten onder de douche? In dat laatste geval is zo’n complete douche echt fantastisch!

4. De grootte van de douchecabine 

De grootte van de ruimte is van cruciaal belang bij het uitkiezen van een douchecabine, maar uw douchegedrag en de omvang van uw gezin eveneens. Heeft u kleine kinderen die samen onder de douche gaan? Of vindt u dat zelf ook heerlijk? Of bent u nu nog alleen of met z’n tweeën, maar wilt u op termijn wel graag een gezin? Dan mag de douche het centrale middelpunt van de badkamer worden en neemt u deze het beste als uitgangspunt voor het ontwerp van de rest van de badkamer. In een kleine woning of appartement zal de nadruk ongetwijfeld meer liggen op een efficiënte indeling. In de meeste gevallen komt de douchecabine in een hoek te staan, omdat u zo de meeste beweegruimte overhoudt en de ruimte dus optimaal benut. Bepaal de grootte van de douche dus met name op de factoren ruimte en gebruiksintensiteit. 

Hulp bij het kiezen van uw ideale douchecabine 

U leest het, er komt stiekem nog best wat kijken bij het kiezen van de juiste douchecabine. Met deze tips kunt u de eerste selectie maken. Wellicht heeft u nog vragen over de verschillende modellen en materialen die u in onze webshop vindt. Breng in dat geval vooral een bezoek aan één van onze showrooms of stel uw vraag via chat, telefoon of e-mail. Onze ervaren adviseurs geven u gegarandeerd een goed advies!