tips-inloopdouche-plaatsen-houtlook-tegels-grijze-tegels-inloopdouche-grijs-badkamermeubel.jpg

Inloopdouche plaatsen? Deze tips kent u nog niet!

Inloopdouches zijn de trend van nu. Zo’n drempelloze douche heeft dan ook een aantal voordelen. 

  • U kunt de afmetingen van een inloopdouche helemaal zelf bepalen. 
  • Geen belemmeringen meer voor mensen die slecht ter been zijn en voor rolstoelpatiënten. 
  • Mooi om te zien! Een inloopdouche wordt door heel veel mensen als zeer stijlvol ervaren. 
  • Het plaatsen van een inloopdouche is relatief goedkoop als u het zelf doet. 
  • Helemaal volgens uw eigen wens en smaak uit te voeren. 
  • In geval van een inloopdouche zonder douchedeur: een open gevoel en geen warmteverschil als u de douche verlaat.

Technische punten bij het plaatsen 

Als u overweegt om een inloopdouche te plaatsen, is het belangrijk om na te gaan of dit wel realiseerbaar is. Technisch komt er het een en ander bij kijken. En weeg ook de voor- en nadelen tegen elkaar af. Uw eigen wensen en smaak, maar ook de materiaalkeuze is van grote invloed op het eindresultaat. 
 
Houd bij het plaatsen van de inloopdouche rekening met de volgende technische punten. Het hoogste punt van de afvoerbuis moet onder het vloerniveau liggen. In een nieuwbouw woning is dit meestal geen probleem. Als u een inloopdouche wilt plaatsen in een bestaande, al wat oudere woning, dan zijn er soms enige kunstgrepen nodig om dat voor elkaar te krijgen. Een oplossing is om (een gedeelte van) de badkamer te verhogen. Een lastig punt bij het plaatsen van een inloopdouche is het waterdicht maken. Dat is veel moeilijker dan in het geval van een douchebak, al dan niet met douchecabine

Zelf plaatsen of laten doen? 

Wie zelf erg handig is, kan heel goed een inloopdouche plaatsen en zal daarbij goedkoper uit zijn dan voor het plaatsen van een douchebak of douchecabine. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het aantal werkuren dat u niet aan een derde hoeft te betalen. De gekozen materialen bepalen vervolgens wat de uiteindelijke kosten van de inloopdouche zullen zijn. Houd er rekening mee dat er voor het plaatsen van een inloopdouche vrij veel voorbereidend werk nodig is, en dat de plaatsing ingewikkelder is dan bij een standaard douchecabine. Wie een inbouwdouche laat plaatsen is natuurlijk sowieso meer geld kwijt wanneer hij het zelf doet. Met sommige installateurs is een tussenvorm – een bepaalde onderlinge werkverdeling – bespreekbaar. Misschien het overwegen waard!