badkamer-grijze-betonlook-tegels (2).jpg

Trend alert: betonlook in de badkamer

Betonlook is steeds vaker te zien in de badkamer. Het is een heuse trend, die u terugziet in bijvoorbeeld tegels en accessoires. Niet alleen een grijze tint, maar ook betonlook met een antracietkleur, of juist een bruine of beige ondertoon behoort tot de mogelijkheden. Lees hier hoe u betonlook in uw badkamer combineert!  

Waarom betonlook in de badkamer? 

Beton heeft een unieke kleur, die de ruimte een stoere uitstraling geeft. Echt beton in de badkamer is echter niet aan te raden. Het is erg zwaar en kwetsbaar en vlekken zijn lastig te verwijderen. Betonlook tegels zijn nauwelijks van echt beton te onderscheiden, én hebben de voordelen van tegels. Ze zijn lichter dan beton, eenvoudig te onderhouden en gaan goed samen met vloerverwarming. De tegels laten de badkamer ruimer lijken en geven tegelijk een bijzondere uitstraling. Sommige betonlook tegels zijn stroef of hebben een structuur, wat een voordeel biedt in de badkamer. De tegels worden niet zo glad door water, zodat u minder snel uitglijdt. Handig voor in de douche!  

Ga voor een complete betonlook 

Betonlook tegels worden vaak gebruikt om de badkamer een industriële sfeer te geven. Sommige tegels zijn niet gerectificeerd, wat betekent dat ze niet haaks geslepen zijn. Hierdoor krijgen de tegels een unieke, robuuste uitstraling die perfect tot zijn recht komt in een industriële badkamer. U kunt ervoor kiezen om de rest van de ruimte ook een betonkleur te geven, bijvoorbeeld door de tegels te combineren met betonlook accessoires en een grijze radiator.   

Combineer met zwart 

Wilt u de industriële look nog wat versterken? Overweeg dan eens om zwarte accessoires in de badkamer te plaatsen. U ziet hieronder wat zwarte kranen en een zwarte onderkast doen voor de uitstraling van een badkamermeubel. Ook een grote, zwarte regendouche of een combinatie met zwarte tegels behoort tot de mogelijkheden.

Combineer met hout 

Zowel betonlook als zwart heeft vaak een koele ondertoon. Heeft u liever wat meer warmte in de badkamer? Combineer de grijze tegels dan met hout. Een houten badkamermeubel geeft de ruimte meer sfeer. Ook met hout kunt u alle kanten op. Plaats bijvoorbeeld een warmhouten onderkast bij betonlook tegels die een beige of bruine ondertoon hebben. Zo geeft u de badkamer een landelijke sfeer. Door juist gebruik te maken van ruw hout met een grijze ondertoon, trekt u de industriële stijl verder door in de badkamer.