voordelen-aluminium-radiator.jpg

6 voordelen van een aluminium radiator

Vroeger werden radiatoren meestal van gietijzer gemaakt. Gietijzeren radiatoren zijn zwaar, luidruchtig en vreten energie. Tegenwoordig kiest men liever voor staal of aluminium. Met name aluminium radiatoren bieden vele voordelen. In deze blog leest u er alles over! 

1. Aluminium radiatoren zijn snel warm 

Aluminium heeft een betere warmtegeleiding dan staal of gietijzer. De warmte in een aluminium radiator wordt dus beter geleid. Daarnaast heeft een aluminium radiator een lage waterinhoud – ongeveer een vijfde van een traditionele radiator. Hierdoor warmt de radiator razendsnel op.  De ruimte kan tot wel vier keer sneller worden opgewarmd met een aluminium radiator.

2. Aluminium radiatoren besparen energie 

In een aluminium radiator zit minder warmte dan in een stalen radiator. Er hoeft dus minder water opgewarmd te worden, waardoor u minder hoeft te stoken. Dat scheelt op de energierekening. 

3. Aluminium radiatoren zijn licht 

Een aluminium radiator is lichter dan een traditionele stalen radiator, wel tot drie keer.  Hierdoor kunt u een aluminium radiator makkelijker monteren. U hangt deze eenvoudig op aan de muur, zonder dat deze diep verankerd hoeft te worden. Grote werkzaamheden of breekwerken zijn niet nodig. 

4. Aluminium radiatoren roesten niet 

Aluminium is roestwerend. Perfect dus voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. 

5. Aluminium radiatoren zijn milieuvriendelijk 

Aluminium warmt niet alleen snel op, het is ook bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk. Een aluminium radiator kan volledig gerecycled worden. Omdat ze daarnaast ook nog een minder energie verbruiken dan traditionele radiatoren, zijn ze minder belastend voor het milieu. Win-win dus! 

6. Aluminium radiatoren zijn er in verschillende modellen en kleuren 

Radiatoren hoeven tegenwoordig niet meer weggestopt te worden in een hoekje of achter het gordijn. Radiatoren mogen gezien worden! Aluminium radiatoren zijn een lust voor het oog. Met de verscheidenheid aan kleuren, modellen en design is er voor ieder wat wils. Zo valt een aluminium radiator met elke woonstijl te combineren. Gaat u voor vlak en strak of voor modern en rond? De perfecte aluminium radiator vindt u bij Maxaro!