badkamer-marmerlook-tegels-wit.jpg

6 voordelen van een douchecabine

Een douche is één van de belangrijkste onderdelen van de badkamer. Hierin geniet u elke dag van een ultiem ontspanningsmoment. De douchecabine is medebepalend voor de uitstraling van uw badkamer. Maar dat is nog niet alles: een douchecabine heeft nog veel meer voordelen. In dit artikel hebben wij deze voor u op een rijtje gezet. 

1. Houdt spatwater tegen 

De douchecabine zorgt ervoor dat het water in de douche blijft. De douchedeur en -wanden sluiten de doucheruimte volledig af van de rest van de badkamer. Zo blijft de ruimte eenvoudig schoon en droog, ook wanneer u uitgebreid een douche neemt. Dit scheelt u heel wat tijd en inspanning bij het schoonmaken. 

2. Warmte tijdens én na het douchen 

De afgesloten doucheruimte zorgt ervoor dat de warmte langer blijft hangen, zodat u tijdens het douchen geniet van een aangename temperatuur. Na deze relaxerende douchesessie droogt u zich af in een heerlijk warme ruimte. Dankzij de douchecabine is een koude rug tijdens of na het douchen voorgoed verleden tijd! 

3. Deuren en constructie zijn volledig op elkaar afgestemd 

Bij een douchecabine zijn de deuren en constructie volledig op elkaar afgestemd, waardoor alle onderdelen perfect matchen. Daarnaast zijn er ook complete douchecabines. Deze zijn volledig uitgerust met vaste achterwanden, een douchebak, glazen deuren en een kraan met hand- en regendouche. De meest luxe uitvoeringen beschikken zelfs over ontspannende massagejets, neveldouches en ledverlichting. Hiermee haalt u meteen het complete plaatje in huis. 

4. Vrijwel overal te plaatsen 

Douchecabines zijn op vrijwel elke plaats in de badkamer te monteren, waardoor ze enorm veel vrijheid bieden. Zo geniet u van flexibiliteit bij de indeling van uw badkamer. Ook zijn de douchecabines in verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Kies tussen een vierkant, offset, vijf- of rechthoekig exemplaar. Dankzij het diverse aanbod vindt u altijd een douchecabine die past bij uw badkamer. 

5. Montage op douchebak of tegels 

U kunt de douchecabine direct op de tegels of op een douchebak plaatsen. Als u de cabine rechtstreeks op de tegels monteert, lijkt de vloer door te lopen. Hierdoor krijgt u het gevoel dat de badkamerruimte optisch groter is. Bij de douchebakken heeft u de keuze uit een hoog of laag model. In tegenstelling tot een tegelvloer heeft een douchebak geen voegen, zodat deze makkelijker schoon te maken is.

6. Eenvoudig schoon te maken 

Met een douchecabine ervaart u ultiem onderhoudsgemak. De glazen wanden houdt u eenvoudig schoon door deze met een douchewisser en een zachte droge doek af te nemen na het douchen. Hierdoor krijgen kalk en zeepresten geen kans om zich te hechten aan het glas. Bovendien zijn de meeste glaswanden behandeld met Nano-Tech. Deze onzichtbare laag beschermt het glas tegen kalkaanslag en zeepresten. 

Vind uw ideale douchecabine bij Maxaro

Er zijn douchecabines in allerlei vormen, maten en designs. Combineer deze met een bijpassende douchekraan naar keuze en maak uw badkamer compleet. Bij Maxaro vindt u alles wat u hiervoor nodig heeft. Kom langs in één van onze showrooms, of bekijk ons ruime assortiment online. Met zoveel mogelijkheden vindt u altijd een maximaal geslaagde douchecabine!