badkamer-houtlook-tegels-grijze-tegels.jpg

Dit zijn de voordelen van een inloopdouche

Een inloopdouche komt steeds vaker voor in Nederlandse badkamers. Dat is niet gek, want deze douche past in iedere badkamerstijl. Er zijn namelijk eindeloos veel keuzemogelijkheden om deze geheel naar eigen wens samen te stellen. Hierdoor bepaalt u zelf hoe uw inloopdouche eruit gaat zien. Naast de talloze opties op het gebied van uitstraling, heeft een inloopdouche enorm veel praktische voordelen. In deze blog zetten we deze voor u op een rij. 

1. Makkelijk inlopen 

Het grootste voordeel van een inloopdouche is dat u er letterlijk ‘in loopt.’ De doucheruimte wordt niet van de badkamer afgescheiden door een deur. Omdat u direct op de tegels staat, hoeft u geen drempel over of een opstapje te nemen om in de douche te komen. Daarom is een inloopdouche ook ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.   

2. Eenvoudig schoon te maken 

Nog een fijn pluspunt: het onderhouden van een inloopdouche is erg eenvoudig, omdat u geen deuren of weinig tot geen scharnieren heeft. Dit zijn juist de plekjes waar hardnekkig vuil zich ophoopt. Dat scheelt u veel schoonmaaktijd! Neem na elke douchebeurt het glas af met een wisser, zodat kalk en zeepresten geen kans krijgen om zich te hechten.

3. Ruimtelijk gevoel 

Daarnaast is de inloopdouche een echte eyecatcher in uw badkamer. Het design is erg stijlvol en geeft de ruimte een luxe uitstraling. Bovendien lijkt uw badkamer optisch groter als u een inloopdouche heeft. Dit komt door het vele glas én het idee dat de badkamer gewoon doorloopt in de douche. Er staat geen afgesloten cabine in de ruimte. 

4. Eindeloos variëren met afmetingen 

Tot slot is een inloopdouche in ontzettend veel maten verkrijgbaar. Welke vorm of formaat uw badkamer ook heeft, er is altijd een inloopdouche te vinden die perfect in de ruimte past. Omdat er zoveel variatie in afmetingen is, zijn ook de opties voor een compacte badkamer eindeloos. Stel zelf uw ideale inloopdouche samen en geniet van een heerlijk ontspanningsmoment! 
 
Tip: bent u bang voor een natte badkamervloer? Kies dan voor een inloopdouche met een spatwand. Deze houdt namelijk een groot deel van het water tegen.  

Stel uw eigen inloopdouche samen 

Bij Maxaro heeft u eindeloos veel keuzemogelijkheden qua formaat, opstelling, glas en muurbevestiging. Met ons modulaire assortiment stelt u de ultieme droomdouche samen. Ontdek alle mogelijkheden op onze website, of kom langs in één van onze megashowrooms. Maar liefst 98% van onze producten is direct uit voorraad leverbaar vanuit ons eigen magazijn van 22.000 m².