vrijstaand-bad-plaatsen-installeren-vrijstaand-bad-rvs-badkraan.jpg

Vrijstaand bad plaatsen en installeren

Een vrijstaand bad is een trend in de badkamer. Het is een stijlvol element dat de badkamer een luxe uitstraling geeft. Er zijn veel verschillende soorten te koop, dus eerst moet u bepalen wat u wilt. Langwerpig, of misschien rond? Acryl of mineraalmarmer? Op pootjes, of juist niet? De grootte is ook een belangrijk punt. Voor een vrijstaand bad in een badkamer is meer ruimte nodig dan voor een inbouwbad. Dat hoeft niet veel te zijn, maar toch, houdt er wel rekening mee.

Dan zijn er nog vrijstaande baden met wellness-elementen, zoals massagestralen en ledverlichting in de bodem. Oriënteer u voor u tot aanschaf overgaat. Een goede plek om dat te doen is bij Maxaro. De keuze is er enorm. In de showrooms staan tientallen vrijstaande baden opgesteld, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken. 

Het plaatsen van een vrijstaand bad 

Een vrijstaand bad kunt u vrij in de ruimte neerzetten, als uw badkamer groot genoeg is. En is er genoeg ruimte om het bad heen, dan kunt u er aan alle kanten instappen. In de praktijk is het meestal zo dat een vrijstaand bad in de buurt van een muur wordt geplaatst, zodat er toch op één plek in en uit het bad wordt gestapt. Het ruimteverlies is op die manier minimaal terwijl u toch de uitstraling van een vrijstaand bad hebt. Heel mooi is om een vrijstaand bad niet parallel aan een muur te plaatsen, maar juist diagonaal. Dat geeft een speels en spannend effect aan een ruimte. 

Simpele installatie van een vrijstaand bad 

Het is niet erg moeilijk om een vrijstaand bad te installeren, want er is namelijk geen ombouw nodig. Het is handig om het installeren met twee man te doen. Een vrijstaand bad is zwaar, en de afvoer en de poten zitten aan de onderkant. Zet het bad neer op de plaats waar u het definitief wilt hebben en bekijk of het mooi waterpas staat. Met deze stelpoten kunt u het bad keurig recht zetten. Monteer dan de overloop en vergeet niet de rubberen dichting te plaatsen. Schroef de overloop vast. Maak de ongebruikte opening van het sifon dicht met een deksel en plaats hier ook een dichtingsring. Plaats de afvoer in de badkuip en gebruik daarbij een rubberen dichting. Sluit de sifon er op aan en schroef de afvoer vast. Sluit nu de afvoer van het bad aan op de afvoer van de badkamer. Zet dan het bad op de grond en plaats de afvoerdop. Het bad is nu te gebruiken.