wastafel-kiezen-zwart-badkamermeubel-chromen-wastafelkraan-houtlook-tegels-witte-tegels.jpg

Zo kiest u de perfecte wastafel

Het kiezen van de ideale wastafel kan best een klus zijn, vooral wanneer u zoveel keuze heeft als bij Maxaro. Welke wastafel het beste bij u past hangt af van uw smaak, gezinssamenstelling, ruimte en budget. Wij helpen u met het vinden van de wastafel die perfect past bij al uw wensen. Zo zorgen we ervoor dat u nog jarenlang geniet van uw keuze.

Wastafel of waskom? 

Als u een wasbak gaat kiezen, kunt u kiezen tussen een wastafel of een waskom. Maar wat is nou precies het verschil? Wastafels kunt u zonder een meubel plaatsen. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect in de badkamer. Ze hangen dus aan de wand. Heeft u toch graag wat opbergruimte onder de wastafel? Dan plaatst u er eenvoudig een (vrijstaand) badkamermeubel onder. Waskommen plaatst u óp een badkamermeubel. Zij verzinken dus niet in het meubel. Dit is vooral een goede optie als u uw wastafelcombinatie een echte blikvanger wilt laten zijn. Waskommen zijn er in vele soorten en van de mooiste materialen, zoals natuursteen. Hierdoor stralen ze echte luxe uit. 

Vorm en stijl 

Wastafels zijn er in verschillende vormen. Van strak en rechthoekig tot sierlijk rond. Elke vorm straalt weer net een andere sfeer uit. Bij Maxaro vindt u vierkante, ronde, diepe, ondiepe, ovale en rechthoekige wastafels. Bij een moderne badkamer zijn onze rechthoekige, strakke wastafels het allermooist. Deze zijn daarnaast eenvoudig te combineren met diverse wastafelkasten. Is uw badkamer meer landelijk of droomt u juist van zo’n nostalgische sfeer? Kies dan voor een rond model of een rechthoekig model met afgeronde hoekjes.

De wastafelkraan is als de kers op de taart en kan de stijl van uw wastafelmeubel maken of breken. Kies daarom een wastafelkraan die qua stijl aansluit op de wastafel. Vindt u dat lastig? Daar heeft Maxaro iets op bedacht. Bij ons vindt u ook complete waskomsets. Zo weet u zeker dat uw wastafel compleet is en qua stijl helemaal bij elkaar past. Geen zorgen, puur gemak!

Materiaal 

Wanneer u heeft besloten of kiest voor een wastafel of een waskom, kunt u een materiaalselectie maken. Veel van onze wastafels en -kommen zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is vooral geschikt voor wastafels met iets rondere vormen. Mineraalmarmer is gemaakt van zowel polyester en marmerpoeder. Dit voelt aan als massief steen en wordt vaak vooral gebruikt voor strak vormgegeven wasbakken. Waar bij wasbakken van keramiek in heel uitzonderlijke gevallen wel eens stukjes glazuur kunnen afbreken, kunnen er op mineraalmarmer krassen ontstaan. Deze zijn echter gemakkelijk op te poetsen.

Bent u echt op zoek naar iets aparts? Kies dan voor een mooie natuurstenen waskom. Natuurstenen waskommen zijn er in verschillende kleuren. Bij Maxaro vindt u natuursteen waskommen met de kleuren Sandwave en Bluestone. Beide prachtige kleuren die de badkamer verrijken met hun warme tinten.

Dubbele wastafel 

U heeft inmiddels de soort en vorm wastafel gekozen. Heeft u echter een groot gezin of een grote badkamer? Dan kan een dubbele wastafel een uitkomst zijn. Zo is het nooit meer dringen in de badkamer. Naast dat een dubbele wastafel voor meer comfort zorgt, zorgt deze ook voor een luxe sfeer. Kiest u dan ook voor een badkamermeubelen onder beide wastafels? Dan geniet u ook nog eens van meer opbergruimte. 

Wilt u meer weten over wastafels in uw badkamer? Kom eens langs in één van onze showrooms! Onze deskundige adviseurs kunnen u er alles over vertellen en voorzien u van een advies op maat. Ook als u onze wastafels en -kommen gewoon graag een keer in het echt komt bewonderen en uitproberen bent u van harte welkom.