Maxaro make-over: maximale ruimte in de woning van Wilfred en Marion

Dinsdag 26 maart 2019

In onze blogserie Maxaro make-over zijn onze klanten aan het woord. Niets is leuker en inspirerender dan binnenkijken in de woning van iemand anders! Dit keer spreken we met Wilfred over de complete verbouwing van zijn nieuwe huis. Na bijna een jaar verbouwen is het einde in zicht en kunnen hij en zijn vrouw Marion écht genieten van hun aankoop. “Op dit moment wordt de laatste 16 meter van mijn voortuin gedaan en dan is het huis klaar”, vertelt Wilfred trots. Benieuwd naar het verloop van de verbouwing en het maximaal geslaagde eindresultaat? Lees en kijk mee!

De grote verbouwing

De net aangekochte woning van Wilfred en Marion viel niet direct in de smaak. “Het was echt verschrikkelijk“, begint Wilfred zijn verhaal. “Toen ik het ging bezichtigen plakte ik letterlijk vast aan de vloer.“ Smerig en uitgewoond, dat waren de woorden die het nieuwe huis het beste omschreven. Gelukkig zagen ze wel de potentie van de tussenwoning. Met een tweede huis in Bali, waar ze straks het grootste deel van het jaar willen verblijven, verlangden ze naar een veel kleinere woning in Nederland. Een die makkelijk is in onderhoud en waar ze geen omkijken naar hebben. Dat is goed gelukt.

maxaro-makeover-wilfred-voor-4.png

Het was echter wel een hele grote klus om de complete woning te verbouwen. Nadat ze het huis kochten is er eerst een maand lang afgebroken. Vervolgens zijn Wilfred en Marion in de ruwbouw gaan wonen. “Boven lag er een laminaatvloer en ik had beneden twee kleine stoeltjes staan, that’s it. Geen keuken, niks. Dat is allemaal later gekomen.“

“Er is niets wat niet aangeraakt is“, vervolgt Wilfred zijn verhaal. “Alleen de buitenmuren zijn blijven staan en we hebben dus vanaf de kozijnen tot aan de dekvloer alles opnieuw opgebouwd.“ Het huis is nu van alle gemakken voorzien: vloerverwarming, kunststof kozijnen en dubbel glas. Zo kunnen Wilfred en Marion met een gerust hart naar Bali vertrekken. “Wij hebben het huis echt gemaakt om er geen omkijken naar te hebben.“

maxaro-makeover-wilfred-1-voor.jpg
maxaro-makeover-wilfred-2-voor.jpg
maxaro-makeover-wilfred-3-voor.jpg

Maximale ruimte en openheid in huis

Maximale ruimte en openheid stonden centraal bij het inrichten van het huis. Met name in de badkamer, met een klein oppervlak van 2.20 bij 3 meter, was dit een uitdaging. “Voor ons ging het erom dat er alles in moest zitten, maar dat er veel ruimte over moest blijven om gewoon te kunnen lopen en manoeuvreren.“ Om het ruimtelijke gevoel in de badkamer te behouden, veranderde Wilfred zijn oorspronkelijke plan. “Ik had een kast gepland waar nu dat rek staat. Toen deze geleverd werd vond ik het vloeroppervlak te klein. Dus toen heb ik die kast op mijn werkkamer gehangen, ook opgelost.“

maxaro-makeover-wilfred-1.jpg

De badkamer en het toilet zijn bovendien door Wilfred en Marion ingericht met oog op de toekomst. “Als ik later slecht loop, kan ik nog steeds naar de douche en het toilet, zodat ik hier kan blijven wonen.” Dit door de keuze voor hangende toiletten en de inloopdouche. Ook de stijl van de ruimte is redelijk tijdloos. “Hij is niet al te prominent. Het liefst heb ik gewoon strakke lijnen. Voor mij was het belangrijk dat het open bleef, en dat is redelijk goed gelukt.” Om kleur aan de moderne badkamer toe te voegen, kozen ze voor een warme tint. Daarbij hebben ze een decortegel tegen de wand geplaatst, die de douche accentueert. “Maar die is vooral functioneel, hij komt niet op je af.”

maxaro-makeover-wilfred-3.jpg
maxaro-makeover-wilfred-2.jpg

Ook in de keuken is ruimte cruciaal voor dit stel. Voldoende om te werken én spullen op te bergen. De inrichting is eigentijds. “Die is strak en greeploos. Ik zou het een moderne keuken noemen”, vertelt Wilfred. “Voordat jullie foto’s kwamen maken, hebben we niet gestyled. Dit is echt hoe wij leven.” De bijkeuken is forser geworden dan oorspronkelijk gepland, omdat ze niet genoeg ruimte hadden om spullen op te bergen. “We hebben heel veel opgeruimd. Marktplaats was onze beste vriend, maar dan nog heb je heel veel spullen over die je wel eens nodig hebt, maar niet dagelijks.” 

maxaro-makeover-wilfred-7.jpg
maxaro-makeover-wilfred-9.jpg
maxaro-makeover-wilfred-10.jpg

Blikvangers in de woning van Wilfred en Marion

In de badkamer springt vooral de regendouche eruit. “Daar ben ik echt superblij mee”, vertelt Wilfred enthousiast. “Elke ochtend sta ik daar echt met een grote glimlach rond de mond.” En niet alleen hijzelf, maar ook familie geniet ervan. “Ik heb familie over de grens, die ook houdt van wellness. Ze komen af en toe logeren, en de laatste keer gaven ze bij het ontbijt aan dat ze lekker vijf minuten langer onder de douche hebben gestaan.” Daar heeft Wilfred alle begrip voor. Volgens hem is een regendouche heerlijk.

Ook de kookplaat in de nieuwe keuken is een grote trots. “We hebben even getwijfeld tussen gas en inductie, met de nieuwe wind die er nu waait. Toch hebben we gekozen voor gas. Als je dat gewend bent, voelt het toch alsof je het vuur kunt controleren. Mijn vrouw is hobbykok en weet goed te spelen met temperatuur.” Ze hebben ook gekozen voor een wokbrander in het fornuis. “Ik hou wel echt van mooie dingen, en let minder op functionaliteit. Ik heb gewoon gekeken naar wat ik de mooiste plaat vond. En deze is gewoon fantastisch.”

Wat er tot slot nog uitspringt voor Wilfred, is het keramisch parket. Deze tegelvloer ziet eruit als hout, én heeft het onderhoudsgemak van een tegel. “De vloer is niet van echt hout te onderscheiden”, vertelt Wilfred. Daarnaast was hij gelijk onder de indruk van de kwaliteit van de vloer. “Als je ziet hoe die vloer ligt, dat is echt super gewoon. De beste kwaliteit.”

maxaro-makeover-wilfred-8.jpg

De gouden tip van Wilfred

“Be prepared”, geeft Wilfred als gouden tip aan andere klussers en verbouwers. Uit eigen ervaring weet hij hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn, zeker op tegenslagen. Na zorgvuldig nadenken over de indeling van de badkamer liep Wilfred tegen een obstakel aan. De inbouwbox van de douchekraan bleek even dik te zijn als de muur. “Dat betekende dat het reservoir er aan de andere kant van de muur, in mijn slaapkamer, uitkwam. Voor mij was het heel simpel: sla een gat in de muur en bouw hem in. De rest restaureer ik wel. Maar als je je slaapkamer niet wil verbouwen zit je met een probleem.” Dit soort tegenslagen kom je volgens Wilfred altijd tegen, zeker als je zo’n grote verbouwing doet.

Er schiet hem nog een andere tip te binnen. Wilfred adviseert om je goed te oriënteren bij het uitzoeken van spullen. “Er is zoveel. Mijn vrouw kan heel goed kiezen, maar toen we samen in de showroom waren, kon ze geen keus maken. Je ziet overal de potentie en mogelijkheden, waardoor het erg lastig is om te beslissen. Neem daarom kleurstalen mee en combineer deze met bijvoorbeeld een tegel of waskom. Je moet echt de tijd nemen om af te wegen. Dan kom je er wel uit.”

Ook trots op uw maximaal geslaagde verbouwing? Deel het met ons! Stuur een mail naar marketing@maxaro.nl met daarin voor- en nafoto’s van uw Maxaro make-over. Wij nemen persoonlijk contact met u op als u geselecteerd bent. Wie weet schittert uw verbouwing in ons volgende artikel.

Tip: neem ook eens een kijkje in de moderne, open keuken van David en Amber


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en tips