Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

5 redenen waarom een stoomcabine een ereplaats in huis verdient

Vrijdag 26 april 2019

Een stoomcabine biedt een welkome afwisseling op de hectiek van de dag. Na het sporten, haasten en werken is het heerlijk om hierin te ontspannen. Het ultieme relaxgevoel is de belangrijkste reden voor mensen om er een aan te schaffen. Maar wist u dat er nog veel meer redenen zijn om te kiezen voor een stoomcabine? Wij geven u er vijf!

1. Ontspannen spieren

De cabine wordt door de stoom verwarmd tussen de 40 en 60 ºC. De vrijgekomen stoom heeft een positief effect op het lichaam. Dankzij de hoge temperatuur in de stoomcabine wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat uw spierweefsel ontspant. Dit is fijn als u veel sport, of als u last heeft van spieren en gewrichten.

2. Goed voor de huid

Heeft u een moeilijke huid? Dan biedt een stoomcabine uitkomst. De warme stoom weekt de opperste huidlaag, en reinigt alle poriën. Zo worden vuil, talg en andere onzuiverheden afgedreven. Uw huid voelt hierdoor zachter aan en eventuele klachten verminderen.

3. Weg met griep en verkoudheid

Ook een verkoudheid wordt verholpen door flink stomen. De neusholtes openen zich en slijm wordt losgeweekt door de stoom. Zeker als u gebruikmaakt van geuren als eucalyptus en munt, verdwijnen de klachten snel.  

Zelfs als u griep heeft, zorgt een stoomcabine voor verlichting. Spierpijn, een symptoom van de griep, wordt minder door de hete stoom. Uw lichaamstemperatuur stijgt, wat de doorbloeding stimuleert. Let er wel op dat u voldoende drinkt als u een stoombad neemt. Zo blijft u voldoende gehydrateerd en kan de stoom zijn werk doen.

 

stoomcabine_3.jpg

4. U staat er altijd warmpjes bij

Met name in de herfst en winter is een stoomcabine ideaal. Na een lange werkdag of fietstocht door de regen, sneeuw of storm komt u verkleumd thuis. In een stoomcabine wordt u heerlijk opgewarmd.  

Daarnaast is douchen in zo’n afgesloten cabine extra fijn. De warmte blijft namelijk langer hangen dan in een gewone douche. Geniet van een regendouche of spoel u af met de handdouche. Liever nog meer luxe? Ga dan voor een variant met whirlpool, en laat u na het stomen heerlijk masseren door waterstralen. Hierna vervolgt u de dag weer vol energie!

5. Een ontspannen geluksmoment

Gaat u graag naar de sauna om te ontspannen? Met een stoomcabine in huis hoeft u de deur niet meer uit. U geniet dan gewoon in uw eigen thuisspa van deze wellness. Niet alleen de stoom laat u heerlijk ontspannen, maar ook door aroma- en lichttherapie komt u helemaal tot rust. Bovendien geniet u via de bluetooth-aansluiting van uw eigen muziek tijdens het stomen. 

Een stoomcabine zorgt er niet alleen voor dat u lichamelijk helemaal tot rust komt, ook wordt u vrolijk van een stoomsessie. Ga maar na: thuis en op het werk heeft u een drukke agenda, waardoor ontspannen er vaak bij inschiet. Door ’s avonds te relaxen in de warme stoom, dwingt u uzelf om even tot rust te komen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is een stoomcabine goed voor u.

Bekijk ons uitgebreide assortiment stoomcabines