Laminaat

Laminaat vloeren zijn wereldwijd één van de meest gebruikte materialen als vloer in een woning. Laminaat is niet alleen onderhoudsarm, naar ook slijtvast en geschikt voor ieder budget. Tegenwoordig is een laminaatvloer nauwelijks meer te onderscheiden van echt hout. De fotoprint is realistisch, wat zorgt voor een mooi aanzicht van uw vloer. Bent u op zoek naar goedkoop laminaat, maar wilt u niet inleveren op de kwaliteit? Dan bent u bij Maxaro aan het juiste adres.

Waarom een vloer van Maxaro?

 • 98% is direct uit voorraad leverbaar
 • Gratis retourneren
 • 5.000 m2 inspiratie & beleving
 • Grootste showroom van Benelux
 • Ervaar ons gehele aanbod zelf in de showroom in Roosendaal
 • Keukens, Badkamers & Vloeren onder 1 dak

Wanneer wilt u langskomen?

Meer informatie over een Laminaat vloeren
088 - 205 47 00 Vandaag open tot 21.00 uur Bezoek onze showrooms

Wat is laminaat?

Laminaat is zeer populair als vloerbedekking en wordt gezien als alternatief voor parket. Het bestaat uit meerdere lagen synthetische planken waarop vervolgens een decoratie laag wordt gelegd. Dit kan een reproductie zijn van een parketvloer, maar andere motieven zijn ook mogelijk. Met laminaat kies je eigenlijk voor het uiterlijk van parket tegen een lagere prijs.

Voordelen van laminaat

Laminaat staat bekend als een vloer die makkelijk te installeren is. Dit komt omdat het nagenoeg altijd met een klikverbinding geproduceerd wordt. Om lang plezier te hebben van de vloer, is het belangrijk om de klikverbinding zo lang mogelijk optimaal te houden. Hiervoor is het van belang om een goede kwaliteit ondervloer te kiezen. Wanneer er geen goede ondervloer geplaatst wordt kan de klikverbinding breken omdat er kans is op verschuivingen of hoogteverschillen die niet worden opgevangen. Een ondervloer zorgt er tevens voor dat er minder loopgeluid hoorbaar is. Laminaat is onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vlekken en beschadigingen. De prijs is het grootste voordeel.

Prijs en kwaliteit

Maxaro biedt een goede kwaliteit laminaat aan vanaf € 7,95. Deze vloer is een 7 mm dikke laminaat met een 4V groef. Dit betekent dat de groef langs alle zijde van de plank loopt. De prijzen van ons gehele assortiment laminaat liggen tussen de € 7,95 en €30,-Goedkopere laminaat vloeren van andere aanbieders hebben vaak een lagere kwaliteit, aangezien de dikte vaak 6 mm is en/of de print heeft veel herhalingen. Tevens zijn dit vaak goedkopere vloeren zonder V-groef, waardoor het een uiterlijk geeft van een zeil.

Prijsopbouw van laminaat

De prijs is afhankelijk van de dikte, de kwaliteit van het decor, met of zonder V-groeven, wel of geen voelbare houtstructuur en het prijsbeleid van het merk.

De doorslaggevende factor is de dikte van de plank. Een 6 mm dikke plank is meestal niet duurder dan €7 per m2. Deze dikte vloer wordt niet aangeraden om in ruimtes te plaatsen welke druk belopen zijn, denk aan een woonkamer. Een basisuitvoering van 7 mm met een lagere kwaliteit decor kost vaak tussen de €7 en €12 per m2. Een 7 mm dikke plank met een mooi decor kost gebruikelijk tussen de €10 en €15 per m2. 8 mm dik laminaat kost dan vaak tussen de €12 en €20 per m2. In het algemeen betaal je €2 tot €4 extra voor V-groeven.

Maxaro is hierin een grote uitzondering. Wij bieden namelijk als goedkoopste serie een 7 mm dikke plank aan met een kwalitatief goed decor en 4V groef voor €7,95. 

Voordelen van laminaat

 • Het is snel en eenvoudig te leggen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Milieuvriendelijk, laminaat wordt overwegend uit resthout gemaakt
 • Het is de meest voordeligste vloer in plankvorm


Nadelen van laminaat

 • Veroorzaakt een hoog contactgeluid. Het is belangrijk om isolatiematerialen te gebruiken als je het niet wil horen in onderliggende ruimtes.
 • Laminaat kan niet afgeschuurd of onzichtbaar hersteld worden. Een plank kan er niet zomaar tussenuit gehaald worden, zoals bij parket soms wel het geval is.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en tips