Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Stoomcabine

Heeft u weleens overwogen om een stoomcabine aan te schaffen? De voordelen zijn eindeloos. Een energiezuinige manier om totaal te ontspannen, op adem te komen en de winterkou ver buiten de deur te houden. Aromatherapie, lichttherapie, zelfs Bluetooth-aansluitingen zijn de nieuwe standaard van stoomcabines. Een stoomcabine kopen bij Maxaro geeft u de mogelijkheid om van een in-huis wellness-oord te genieten. 

Koop voordelig uw stoomcabine!

Maxaro levert niet alleen stoomcabines, maar ook ervaring en expertise. Van tevoren met een van onze verkoopadviseurs uw technische tekeningen doornemen? Of wilt u inspiratie opdoen in onze showroom en onze demonstratie ruimte? Een stoomcabine kopen is niet zomaar gedaan: met de eigen merken van Maxaro kunt u het zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Van Bluetooth tot lichttherapie en massagejets, van 1-persoons stoomcabine tot een 2-persoons stoomcabine, Maxaro levert enkel de beste stoomcabines.

Waarom een stoomcabine van Maxaro?

 • Nummer 1 in stoomcabines, kwaliteit en prijs
 • Alle kennis onder 1 dak
 • Nooit van het kastje naar de muur gestuurd
 • Uniek: elke stoomcabine EN15200 gecertificeerd
 • Meer dan 50 stoomcabines in de showroom
 • Comfort testen in de showroom
 • Demonstratieruimte met stoom en deskundig advies

Wanneer wilt u langskomen?

Meer informatie over een Stoomcabines
0165 308 453 Vandaag open tot 20.00 uur Bezoek onze showroom
Kwaliteit

Stoomcabine met hoogwaardige materialen en innovatief design

Ons team bestaat uit product-designers en technische specialisten. Onze jarenlange kennis van diverse ontwerp- en ontwikkelfacetten binnen de sanitair branche en het technische bedrijfsleven resulteert in eigentijdse producten voor u en uw gasten. Met oog voor detail en vernieuwend materiaalgebruik ontstaat er een ideale combinatie van oogstrelend design, langdurige kwaliteit en optimaal comfort.

Uw persoonlijke stoomcabine

U kunt kiezen uit verschillende vormen, afmetingen, materialen en kleuren. U heeft keuze uit 1-persoons stoomcabine, 2-persoons stoomcabine en stoomcabine met bad. Laat onze stoomcabinespecialist u adviseren over de mogelijkheden en ervaar de werking van de stoomcabine in de unieke demonstratieruimte van onze showroom. Wat uw wensen ook zijn, bij Maxaro slaagt u altijd.

EN15200 certificering: de standaard

Bij Maxaro heeft elke stoomcabine glansrijk de EN15200 test doorstaan, de Europese norm voor stoomdouchecabines! Iedere stoomcabine is geproduceerd volgens de Europese norm EN15200. Deze Europese standaard staat voor veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van de stoomcabine. Daarnaast zijn ook al onze stoomdouchecabines glansrijk geslaagd voor de EMC en de LVD test.

Voor de productie en het testen van onze stoomcabine, elektronische onderdelen en kranen werken wij nauw samen met internationale instellingen en testinstituten.

Alle onderdelen van een stoomcabine wordt geproduceerd volgens de CE-norm. CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent: in overeenstemming met de Europese regelgeving. CE op de totale stoomcabine bestaat niet, omdat CE niet is geharmoniseerd met EN15200.

Aankooptips stoomcabine
 • Zorg voor aanwezige stroompunten en een aparte stroomgroep om de stoomcabine op aan te sluiten. Het is van belang dat de stroompunten zich boven het kraanwerk bevinden.

 • Zorg voor een aansluiting voor koud en warm water  en een aansluiting voor de afvoer.

 • Denk aan de beschikbare ruimte die u heeft om de stoomcabine op de plaats van bestemming te krijgen.

 • De hoogte van uw plafond moet minimaal 10cm hoger zijn dan de stoomcabine. Dit in verband met het aansluiten van de regendouche.

 • Voor service aan de stoomcabine adviseren wij dat u ten minste 30cm speling heeft om onderhoud te kunnen uitvoeren aan de achterzijde van de stoomdouchecabine.

 • In veel gevallen hoeft u geen aparte afvoer te hebben voor de stoom. Deze ontsnapt via de al aanwezige afzuiging of het raam in de badkamer. Mocht u de stoomcabine in een afgesloten ruimte willen installeren dan is dat ook mogelijk. De stoomdouchecabine beschikt over een afzuigsysteem voor stoom welke u apart dient aan te sluiten.

 • Zorg voor een douchestoeltje. Een douchestoeltje is prettig wanneer u voor langere tijd in de stoomcabine bent, zoals tijdens een stoomsessie.

Onderhoud

Door verbouwingswerkzaamheden kan er vuil in de leidingen terecht zijn gekomen. Spoel daarom uw leidingen goed door alvorens u de stoomcabine aansluit.

Reiniging

Door uw stoomcabine goed te onderhouden bent u verzekerd van een goede hygiëne en een optimale levensduur. Voor het reinigen van de stoomcabine en het kraanwerk adviseren we gebruik te maken van onze totaalreiniger. Dit product ontkalkt, verfrist en beschermt uw stoomdouchecabine optimaal. Daarnaast adviseren wij maandelijks ‘stoomgenerator reiniger’ te gebruiken voor het onderhoud van de stoomgenerator en de interne leidingen van de stoomdouchecabine. Dit middel reinigt en ontkalkt het "hart" van uw stoomcabine. Op deze manier kunt u langdurig en zorgeloos genieten van uw stoomcabine.

Ozon desinfectie systeem

Sommige stoomcabines hebben een ozon desinfectiesysteem. Hierdoor wordt er ozon de stoomcabine ingeblazen en worden de stoomcabine en de interne leidingen gedesinfecteerd.

Glasoppervlakte beschermer

Onze glasoppervlaktebeschermer kunt u aanbrengen op het glas, waardoor het glas gedurende een periode van ongeveer een jaar vuil- en waterafstotend is. De bescherming werkt helemaal ideaal wanneer u het glas na gebruik schoonmaakt met een douchewisser.

Onderhoud thermostatische kraan

Om de levensduur van uw thermostatische kraan te verlengen, adviseren wij u om éénmaal per maand de thermostaat van de koudste stand naar de warmste stand te draaien.

Wellness en Gezondheid

Naast dat een stoomcabine kopen een goede investering voor uzelf en in uw huis is, is een stoomcabine gezond. Dat een stoomcabine goed voor de gezondheid is, weten de meeste mensen wel, maar wat doet het nu precies?

 • De warme stoom zorgt voor een goede microcirculatie van het bloed onder de huid, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden;

 • De huid wordt als het ware wat ‘voorgeweekt’, waardoor u na het baden een gehydrateerde huid hebt die u extra kunt verzorgen met een verfrissende bodybutter of -lotion;

 • De cabine laat u zweten, waardoor uw lichaam kan ontgiften en de poriën kan reinigen;

 • De warmte zorgt ervoor dat spieren ontspannen, de luchtwegen worden vrijgemaakt en vastzittend slijm losweekt.

Kom tot rust in uw eigen wellnessparadijs

De stoomcabine zorgt er allereerst natuurlijk voor dat u helemaal tot rust kunt komen. Met name na een dag hard werken is het heerlijk om in uw eigen woning de stoomcabine binnen te kunnen stappen en de ultieme wellness te ervaren. U kunt uw spreekwoordelijke batterij weer even opladen en zorgt er op die manier voor dat u er ook tijdens de avonduren weer tegenaan kunt. Aan de andere kant kunt u juist die uren gebruiken om eens lekker tot rust te komen en op een fitte wijze uw bed in te kunnen duiken, waarbij u tevens heeft gewerkt aan uw gezondheid.