Menu

Hangend toilet

Een hangend toilet wordt aan een inbouwreservoir opgehangen. Dit toilet wordt daarom ook wel een inbouwtoilet, zwevend toilet of wandcloset genoemd. Alle aansluitingen en de rioolafvoer worden in de muur verwerkt. Hierdoor heeft een wandcloset een strakke, moderne en bovendien ruimtelijke uitstraling. Kom langs in één van onze showrooms of bekijk het hele assortiment hangtoiletten online. Bij Maxaro zit u namelijk altijd goed. 

Benodigdheden voor een hangend toilet: wandcloset | inbouwreservoir | bedieningspaneel | toiletbril 

Of bekijk onze toiletsets

25 producten

Sorteer op:

Hangend Toilet Diverso Spoelrand Wit 300.0390
300.0390

54,5x36x33

Excl. zitting

209,-
Vanaf February 27, 2023 in huis

Hangtoilet kopen? 

Een hangtoilet is een veelvoorkomende optie. Dit geeft een badkamer of toiletruimte een moderne en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast is de vloer onder het toilet makkelijk schoon te maken. Een ander groot voordeel van een wandcloset is dat u zelf de hoogte bepaalt tijdens de installatie. Dat doet u door middel van het inbouwreservoir. De standaardhoogte voor het toilet is 40 cm. Aangezien de gemiddelde mens langer wordt, is het prettig dat er de mogelijkheid is om de pot hoger te hangen. Deze luxe heeft u niet bij een staand toilet. Om ervoor te zorgen dat nare geurtjes minder blijven hangen, hebben al onze wandtoiletten een diepspoel. Dit betekent dat de boodschap direct in het water valt. 

Keramische wandclosets 

Maxaro-hangtoiletten zijn gemaakt van keramiek. Dit materiaal heeft een glad, onderhoudsvriendelijk oppervlak en is daardoor zeer hygiënisch. Daarnaast worden de toiletten volledig geglazuurd. Door de glazuurlaag kunnen vuil en kalk zich niet hechten, zodat u het toilet eenvoudig schoonmaakt. Om het onderhoud nog makkelijker te maken zijn er toiletten zonder spoelrand. Deze worden ook wel Easy-clean toiletten genoemd. Hierbij komt het doorspoelwater via de achterzijde het toilet in, waarna het zich door de pot verspreidt. Doordat er geen spoelrand in het toilet is, heeft u geen last van kalk- of vuilophoping. 

Ruimtebesparende oplossing: verkort toilet 

Gemiddeld heeft een toilet een lengte van ongeveer 55 cm. Bij Maxaro vindt u ook verkorte toiletten van circa 50 cm. Een verkort toilet is ideaal voor kleinere ruimtes en bespaart maar liefst 5 cm. Dit gaat niet ten koste van het zitcomfort. In ons assortiment vindt u diverse verkorte modellen. Om nog meer ruimte te besparen neemt u een verkort inbouwreservoir. Hiermee wint u eenvoudig 4 cm. Dat komt neer op een totale besparing van 9 cm.

Diverse designs en bijpassende wc-brillen 

Om uw toilet af te stemmen op de ruimte heeft u keuze uit diverse designs en bijpassende zittingen.  Een traditionele, ronde vormgeving is tijdloos en leent zich voor elke stijl. Hoekige toiletten komen perfect tot hun recht in een moderne toiletruime of badkamer. Daarnaast zijn er dunne en dikke toiletbrillen. Voor elke toiletpot vindt u gegarandeerd een bijpassende wc-bril. 

Inbouwreservoirs 

Voor de installatie van een wandcloset heeft u een inbouwreservoir nodig. Dit reservoir wordt eerst volledig ingebouwd en betegeld. Vervolgens worden het toilet en bedieningspaneel gemonteerd. De standaard inbouwdiepte van een reservoir is ongeveer 20 cm. Als u die ruimte niet heeft, dan adviseren wij om te kiezen voor een verkort inbouwreservoir. Hiermee bespaart u een paar centimeter.

Bedieningspaneel 

Een bedieningspaneel dat past bij de vormgeving van uw toilet mag natuurlijk niet ontbreken. Dit maakt het plaatje compleet. In ons assortiment vindt u voor elke stijl een passend exemplaar. Kies bijvoorbeeld voor een fris wit bedieningspaneel met chromen detail. Of maak uw badkamer of toiletruimte compleet met een elegant paneel van rookglas. Daarnaast kiest u uit designs met ronde of rechthoekige bedieningsknoppen.