luxe-badkamer-whirlpool-grijs-badkamermeubel.jpg

Badkamerstijl: de luxe designbadkamer

Een designbadkamer kenmerkt zich door luxe materialen en unieke eyecatchers. De inrichting bestaat uit grote elementen, zoals een groot badkamermeubel, whirlpool, vrijstaand bad en een royale douche. Qua kleurenpalet worden neutrale tinten vaak gecombineerd met natuurlijke materialen. In deze blog leest u hoe u de ultieme designbadkamer creëert.

Rustig kleurenpalet 

Het kleurgebruik van de badkamerstijl is vrij rustig. Denk hierbij aan kleurtinten zoals wit, grijs en zwart. Maak de kamer ruimtelijk door te kiezen voor lichte kleuren als basis. Ga bijvoorbeeld voor betonlook of natuursteenlook tegels met een subtiel patroon en lichte kleurnuances. Dit patroon zorgt voor extra diepte op de wanden en vloer. Voor een éénkleurige basis, kiest u voor uni-tegels.

Less is more 

Een designbadkamer heeft een ruime opzet en bevat grote elementen. In deze minimalistische stijl vindt u weinig losse accessoires of kleine details. Hoe minder, hoe beter is het motto. Hierdoor oogt de ruimte vrijwel altijd opgeruimd en netjes. Grote kans dat de dagen naar het zoeken van belangrijke toiletartikelen met deze badkamer compleet voorbij zijn. 

Onderdompelen in luxe 

In deze stijl komt u volledig tot rust na een drukke werkdag. Voeg een dosis luxe toe met een whirlpool, stoomcabine of vrijstaand bad. Droom heerlijk weg in een tweepersoons whirlpool waarin u geniet van een water- en luchtstraalmassage. Of kies voor een stoomcabine en whirlpool in één. Zo creëert u het ultieme wellnessgevoel in uw badkamer. En wat dacht u van een statig designobject zoals een watervalkraan op uw badkamermeubel? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Groot badkamergeluk 

Ga voor een groot badkamermeubel en ervaar het voordeel van een dubbele wastafel. Hiermee heeft u voldoende opbergruimte en benadrukt u de grootsheid. Maak het plaatje compleet met een opvallende spiegel, die uitgerust is met mooie verlichting. Om de luxueuze en exclusieve uitstraling te versterken voegt u twee regendouches toe. Bovendien is samen douchen gezellig en tijdbesparend.

Alle tips op een rij 

Zo creëert u een echte designbadkamer: 

  • Zorg voor een rustig kleurenpalet. 
  • Ga voor minstens één gewaagde blikvanger. 
  • Kies voor grote elementen en ruimtelijkheid. 
  • Integreer luxe met een whirlpool, stoomcabine of vrijstaand bad. 

Heeft u meer inspiratie nodig voor uw nieuwe badkamer? Lees onze blog over de moderne badkamerstijl.