Portugese-tegel-hal.jpg

Hal make-over: een mooie binnenkomer met decortegels

De hal is het visitekaartje van uw interieur. Maar niet altijd de meest schone plek in huis. We nemen nogal wat vuil mee naar binnen. Vooral na een regenachtige dag. Hoe fijn is het om een vloer te hebben waar u niet alles op ziet? En die u niet dagelijks hoeft te stofzuigen? Decortegels, eveneens bekend als patroontegels, lenen zich daar perfect voor. Deze hebben een print waardoor de hal er altijd schoner uitziet. Laat u inspireren door de hal make-over van Sjaartje. 

Een eyecatcher maken van de hal  

Een hal is vaak een kleine ruimte. Dat zorgt ervoor dat er niet veel plek is om deze toch sfeervol te maken. Met een vloer is het mogelijk om de entree onvergetelijk te maken. Decortegels zijn dan ook allesbehalve saai en geven een meerwaarde aan de ruimte. Er zijn veel verschillende soorten en maten. Daardoor is er altijd een decortegel die perfect aansluit bij uw wensen.  

Top 4 decortegels in de hal  

De tegel is bepalend voor de sfeer in een ruimte. Hieronder ziet u het effect van 4 verschillende soorten decortegels in dezelfde hal. Deze visuele weergave geeft een goed beeld van de uitstraling. 

1. ‘Grey’ komt uit de Deco-serie. Deze patroontegel gaat nooit vervelen, want in een set zitten 9 verschillende patronen. De grijstinten creëren rust en maken deze tegel niet te overheersend.   

2. ‘Classic black’ uit de serie Memory. Deze tegel heeft een klassiek patroon. De kleuren zwart en wit geven veel contrast, maar door de grote patronen krijgt de hal een ruimtelijk effect. Met lichte muren en een donkere vloer oogt de ruimte groter. Overigens geeft deze tegel een chique uitstraling aan de hal.  

3. ‘Retro’ komt ook uit de Memory-serie. Haal een beetje retro in huis met dit patroon. Deze tegel is makkelijk te combineren in zowel een modern huis als een oud huis. Het patroon geeft een sterk karakter aan de hal.    

4. De ‘Royal blue’ tegel vormt een eenheid in de ruimte. Naast de kleuren blauw en wit zit er een grijze tint in verwerkt. Dat maakt de combinatie met een betonlook in een soortgelijke tint perfect. De print heeft een bescheiden uitstraling ten opzichte van de andere 3. Er is minder contrast tussen de kleuren en het is een doorlopend patroon dat in elkaar is verwerkt.

Eén deel van de hal betegelen  

U zet de juiste toon al door één deel van de vloer in de hal te betegelen met patroontegels. Deze kunnen vrij aanwezig zijn in een ruimte. Bij deze hal make-over is er gekozen voor een rustige vloer. Dat legt de nadruk op de decortegels. 

Voor de aankleding is in de hal een klassiek tafeltje gebruikt. De donkerbruine kleur steekt mooi af bij de tinten van de tegels. En planten doen het altijd goed in een interieur, zo ook in de hal. Een kamerplant maakt deze ruimte huiselijker. 

Tip: bekijk ook eens onze blog over het toepassen van Portugese tegels.  Met deze vrolijke decortegels haalt u eenvoudig een mediterrane sfeer in huis.