grijze-hexagon-tegels-vrijstaand-bad.jpg

De mooiste kleuren voor de badkamer

Een mooie badkamer creëert u door uw eigen persoonlijke touch toe te voegen. Zowel het materiaal- als kleurgebruik spelen hierbij een belangrijk rol. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van uw tegels. Hiermee bepaalt u de sfeer in uw badkamer. Daarnaast krijgen accessoires tegenwoordig steeds meer kleur. In onderstaand artikel geven wij u inspiratie en ideeën over het gebruik van kleuren in de badkamer. 

Kleurenpsychologie 

Kleur staat in verband met emoties. Bent u een rustig en introvert type? Dan kiest u van nature liever voor kalme tinten zoals bijvoorbeeld bruin. Extraverte personen geven eerder de voorkeur aan opvallende kleuren. De kunst is om de juiste balans te vinden bij het gebruik van kleuren in uw interieur. Kies een kleur die tegenwicht biedt aan uw karakter. 

Effecten van kleur 

Kleurgebruik heeft een grote invloed op het uiterlijk van uw badkamer. Bedenk daarom vooraf goed welk effect u wenst te bereiken. Wilt u de ruimte groter laten lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren. Hiermee ervaart u een ruimtelijk gevoel. Donkere kleuren daarentegen zorgen voor een intieme sfeer en geven de badkamer een kleiner gevoel. 

Advies over kleurgebruik in uw badkamer 

Zwart 

Zwart is enorm populair. Deze kleur heeft een luxueus en trendy uiterlijk en is prachtig in combinatie met een grijze betonlook. Combineer zwarte vloer- en wandtegels en varieer tussen vorm en formaat. Houdt u het liever bij enkele subtiele details? Kies dan voor zwart kraanwerk
 
Tip: deze kleur staat vooral mooi in een grote ruimte met veel lichtinval.  

Antraciet 

Antraciet is een neutrale kleur. De verfijnde, strakke uitstraling zorgt voor een gevoel van luxe. Breng contrast aan door zowel witte als antracietkleurige tegels te gebruiken. Of ga voor een prachtig carbon badkamermeubel in combinatie met wit. Het samenspel van deze kleuren zorgt voor variatie.   

Grijs 

Grijs is een absolute klassieker. Deze neutrale kleur geeft uw badkamer meteen stijl en elegantie. Het ene grijs is het andere niet, combineer daarom gerust met verschillende grijstinten. Zo geeft u de ruimte meer diepte. Voeg hier en daar witte accenten toe om het geheel wat op te frissen. 

Wit 

Wit geeft een gevoel van puurheid en is strak en overzichtelijk. Dit is perfect om als basis te gebruiken. Maak uw stijlvolle witte badkamer compleet met een trendkleur. Verwerk bijvoorbeeld kleine wandtegels met mooie kleurcombinaties in de douche of achter de wasbak

Groen

Groen staat voor harmonie, balans en evenwicht. Breng kleurnuances aan door gebruik te maken van groene details of wandtegels. Hiermee zorgt u voor een ontspannen sfeer. Bovendien is groen enorm mooi in combinatie met houtlook tegels of planten. Zo haalt u letterlijk de natuur in huis. 

Bruin 

De kleur bruin staat voor duurzaamheid, stabiliteit en veiligheid. Combineer deze aardetint met natuurlijke materialen voor een buitengewoon gevoel in uw badkamer. Tussen deze mix van aardse kleuren waant u zich in een oase van rust. U maakt de ruimte helemaal compleet met leuke accessoires, zoals een rieten mand en een spiegel boven uw wastafel

Blauw 

Blauw verwijst naar lucht en water. Deze kleur zorgt voor een frisse look-and-feel en is verrassend veelzijdig. Elke tint heeft een andere uitstraling. Daarnaast straalt blauw rust, kalmte en vertrouwen uit.  

Beige 

Beige gaat bijzonder goed samen met donkere kleuren zoals zwart en kastanjebruin. De overgang van donker naar licht zorgt voor een duidelijk contrast in de ruimte. Bovendien oogt deze combinatie heel erg stijlvol. Ook opvallende kleuren gecombineerd met een beigetint geven een prachtig eindresultaat.  

Kleuren dragen bij aan de sfeer van uw badkamer. Geeft u de voorkeur aan een interieur met contrasterende tinten, of kiest u voor eenheid en rust in de ruimte? Bij Maxaro ontdekt u een assortiment in diverse kleuren waarmee u de juiste toon zet in uw badkamer. Kom langs in één van onze megashowrooms, of bekijk het uitgebreide aanbod op de website. Maar liefst 98% van onze producten is vrijwel direct uit voorraad leverbaar.