Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Tegels

Gaat u binnenkort tegels kopen voor uw badkamer, woonkamer of andere ruimte in huis? Bij ons vindt u goedkope tegels van de hoogste kwaliteit in alle stijlen, soorten en formaten tegen de scherpste prijs. Van grote tegels tot aan muurstrips. Wij bieden een ruim assortiment populaire formaten als 30x30, 60x60 en 80x80 tegels. Wilt u een tegel voelen en ervaren? Kom langs in onze showroom voor sfeerimpressies en om u te laten adviseren door een van onze verkopers. In onze showroom treft u het gehele assortiment wandtegels en vloertegels.

De tegels in uw woning zijn een belangrijk en sfeerbepalend element. De tegels zijn van invloed op de beleving van uw ruimte. Door de juiste te kiezen kunt u de badkamer of woonkamer bijvoorbeeld groter laten lijken. Bepaalde kleuren en texturen geven de badkamer een warme of frisse uitstraling.

 

Vloertegels Vloertegels
Wandtegels Wandtegels
Keramisch parket Keramisch parket
Moza´ek tegels Moza´ek tegels
Tegelstroken Tegelstroken
Steenstrips Steenstrips
Decortegels Decortegels

Waarom tegels van Maxaro?

  • Tegels kopen tegen de scherpste prijs
  • Uitgebreid tegel assortiment
  • Tegels van de hoogste kwaliteit
  • Deskundig tegel - en stijl advies
  • Sanitair en tegels direct combineren
  • Unieke 1.000 m2 tegelpresentatie in showroom
  • Keuze uit diverse prijsklasses

Wanneer wilt u langskomen?

Meer informatie over een Tegels
0165 308 453 Vandaag open tot 21.00 uur Bezoek onze showroom
Badkamertegels

Badkamertegels

De tegels in uw badkamer zijn een belangrijk en sfeerbepalend element. De tegels zijn van invloed op de beleving van uw ruimte. Door de juiste tegels te kiezen kunt u de badkamer bijvoorbeeld groter laten lijken. Bepaalde kleuren en texturen in tegels geven de badkamer een warme uitstraling. En door verschillende soorten badlkamertegels te combineren creëert u sfeer en dynamiek in de badkamer.

Badkamertegel prijzen kunnen erg variëren. Gaat u binnenkort badkamertegels kopen? Bij ons vindt u goedkope badkamertegels in alle stijlen, soorten en formaten. Via Maxaro bestelt u gemakkelijk uw badkamertegels online. Kom langs in onze showroom voor sfeerimpressies en om u te laten adviseren door een van onze verkopers. In onze showroom treft u het gehele assortiment badkamertegels, maar ook voorbeelden van verschillende combinaties.

Tegenwoordig zijn ontzettend vele soorten. Een actuele trend is de ‘look-a-like’ tegel. Door innovatieve productietechnieken kunnen tegels geproduceerd worden die exact lijken op bijvoorbeeld hout, beton of natuursteen. Houtlook tegels zijn erg populair. Hout geeft warmte en karakter aan uw ruimte, maar is  als materiaal niet geschikt voor vochtige ruimtes. Houtlook badkamertegels bieden hiervoor de perfecte oplossing, ze zijn geschikt voor alle ruimtes, en ook voor vloerverwarming. Ditzelfde geld voor natuursteenlook- en betonlook tegels. Door kleur en textuur zijn de look-a-like tegels nauwelijks van echt te onderscheiden. Ook cementtegels, antieke tegels en mozaïektegels in uw badkamer zijn erg populair.

Badkamertegels treft u in alle formaten. Veel gebruikte formaten zijn 80x8060x60 en 30x30. Maar door actuele trends wordt er ook steeds vaker gekozen voor andere formaten. Door te combineren met verschillende formaten tegels in uw badkamer creëert u een dynamisch effect.

Kwaliteit

PEI-waarde van tegels

De slijtvastheid van het oppervlak van gebakken tegels wordt uitgedrukt in een PEI-waarde. PEI is de afkorting van Porcelain Enamel Institute. De PEI-waarde geldt enkel voor 'verglaasde' (porcellanato) tegels en niet voor 'full body' (door-en-door) tegels. De PEI-waarde wordt getest door met een ronddraaiende kogel bewegingen te maken op de zichtzijde van de tegel. Na een bepaald aantal bewegingen stelt de keurmeester vast of er slijtage is ontstaat, en zo ja, in welke mate. Er zijn vijf slijtgroepen, waarbij PEI 1 het minst slijtvast is en PEI 5 het meest slijtvast is. 

Sortering

Kiest u voor tegels, dan is er heel veel mogelijk. Keramische tegels zijn er in allerlei uitvoeringen, afmetingen en diktes. Zowel uw persoonlijke smaak als de functie van de tegel zullen de doorslag geven. De kleur van keramische, ongeglazuurde vloertegels zit verwerkt in de dikke toplaag. Een vloertegel is bijzonder slijt- en krasvast en afhankelijk van de specificaties bruikbaar voor alle soorten ruimtes, zowel binnen als buiten. Ongeglazuurde tegels zijn dubbelhard, bestand tegen vorst en vlekken en gemakkelijk te onderhouden.

Een geglazuurde vloertegel is voorzien van een keramische glaslaag. Daardoor is de tegel onderhoudsvriendelijk, slijtvast en vorstbestendig. Dit soort tegels zijn toepasbaar in de meeste binnenruimtes en zijn vanuit hygiënisch oogpunt een hele goede keuze. Maxaro levert altijd eerste keus tegels, daar kunt u van op aan. Na de productie vindt een uitgebreide selectie plaats, waarbij we geen afwijkingen tolereren.

Vorstbestendig

Bijna al onze vloertegels zijn bestand tegen vorst en daardoor prima buiten te gebuiken, bijvoorbeeld op een terras of balkon. Let er wel op dat het niet mag vriezen als de tegels worden gelegd en dat er gebruik wordt gemaakt van vorstbestendige tegellijm en tegelvoeg. 

Vloerverwarming en vloerkoeling

Een tegelvloer is prima geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling. Tegels geleiden namelijk erg goed, in plaats van warmte of verkoeling tegen te houden. Daarnaast slaan tegels de warmte (of koeling) ook op, waardoor u langer kunt genieten van een aangename temperatuur in de ruimte. 

Aankooptips

Neem een plattegrond mee

Bent u van plan om vloer- en/of wandtegels voor uw badkamer uit kiezen? Kom dan naar de showroom van Maxaro. De tegeloutlet met het voordeligste assortiment! We hebben verschillende soorten, maten, dikten, met verschillende prints en afwerkingen. De populaire maten 30x30, 60x60 en 80x80 vindt u zeker bij ons. Het is verstandig om de plattegrond van uw badkamer mee te nemen, als u ons komt bezoeken. Zowel de grootte van de badkamer als de indeling ervan, bepaalt wat u het beste kunt kiezen. Het kan ook helpen om wat (digitale) foto’s van uw badkamer mee te nemen, zodat we kunnen zien welke kleuren het sanitair, de badmeubels en de accessoires in uw badkamer hebben. Op die manier zorgen we er samen voor dat uw badkamer een stijlvol geheel wordt.

Stijl kiezen

Wat vindt u mooi? Die vraag zal iedereen verschillend beantwoorden. Zoveel mensen , zoveel smaken. Waarschijnlijk heeft u wel een bepaalde stijl in het achterhoofd, als u tegels gaat uitzoeken voor uw badkamer. En zo niet, kom dan naar onze showroom om inspiratie op te doen, want Maxaro heeft diverse stijlen. Natuursteen of keramisch, uni, geometrisch, of look-a-like in de dessins beton, steen of hout: het kan allemaal. Waarschijnlijk wilt u dat uw badkamerwand(en) en/of vloer qua stijl aansluit bij de overige inrichting van uw badkamer. Als u een en ander op elkaar afstemt, creëert u eenheid en daarmee rust de ruimte. Heel belangrijk, want u brengt alles bij elkaar heel wat tijd in de badkamer door.

Reserve

Tegelen is een precies werkje. Behalve hele tegels zult u aan de randen ook tegels op maat moeten snijden. Omdat alle begin moeilijk is, raden we aan om extra te bestellen. Het kan gebeuren dat u een tegel moet vervangen omdat er bij het snijden een stukje af springt. En al kunt u (of de tegelzetter) nog zo goed tegelen, dan heb je altijd nog te maken met snijverlies. Het wordt een enorm gepuzzel als u exact het aantal m2 bestelt dat u denkt nodig te hebben. Neem het liever iets ruimer. Niets is vervelender dan dat u bijna klaar bent, maar net een tegel of drie te kort komt …

Schoonmaaktips

Totaalreiniger

Het is heel gemakkelijk om een tegelvloer of – wand te reinigen. Vooral een wand is simpel: af en toe met een vochtige doek erover is eigenlijk al genoeg. In een badkamer kunnen vooral de wandtegels in een inloopdouche na verloop van tijd wat kalkaanslag ontwikkelen. Daarom is het goed om ze af en toe met totaalreiniger af te nemen. Maxaro ontwikkelde een speciale totaalreiniger voor de badkamer. En de naam zegt het al: die is te gebruiken in de totale badkamer, van sanitair tot vloer, en van badkamerkast tot deurkruk. Alles frist ervan op. De vloer is een ander verhaal, want stof en haren dwarrelen natuurlijk naar beneden. Gelukkig hechten ze niet op de vloer, en daarom zijn ze gemakkelijk te verwijderen met een wisser of een zachte bezem. Maar af en toe is er een krachtiger middel nodig. Kies ook dan de totaalreiniger van Maxaro. Dit schoonmaakmiddel is een totaalreiniger, dat wil zeggen dat het op alle oppervlakken in de badkamer te gebruiken is. Maar ook dat het meer doet dan schoonmaken; het ontkalkt, ontvet, verfrist en beschermt de hele badkamer. In een fles zit 750 ml. en het de vloeistof is zuinig in gebruik.

Groot = gemak

Hoe groter het formaat van de wand- of vloertegel, hoe minder onderhoud je er aan hebt. Dat heeft alles te maken met het aantal voegen. U kunt zich voorstellen er heel veel voegen ontstaan als u voor een klein formaat tegel kiest. In de voegen kan zich vuil ophopen, vooral in de doucheruimte (inloopdouche) van een badkamer. Een wand of vloer die betegeld is met tegels van een groot formaat is veel gemakkelijker en sneller te reinigen en behoeft dus weinig onderhoud. De keuze voor een groot formaat tegel is dus een verstandige. Want: hoe groter de tegel, hoe minder voegen, en hoe makkelijker het is.

Woonkamer

Een van de grootste voordelen van het toepassen van vloertegels in de woonkamer is dat ze enorm hygiënisch zijn. Vloerbedekking trekt stof aan dat er vervolgens in weg zakt en alleen door intensief stofzuigen weer schoon/schoner wordt. Een tegelvloer in de woonkamer is een goede oplossing als een van uw huisgenoten bijvoorbeeld allergisch of astmatisch is. Of als u huisdieren heeft. Op een tegel blijven stof en haren keurig liggen en zijn dus direct en heel gemakkelijk weg te halen, bijvoorbeeld met een zachte bezem. Toch zullen tegelvloeren in woonkamers zullen ook regelmatig nat/vochtig gereinigd moeten worden. Ook daar kunt u de totaalreiniger van Maxaro gebruiken.

Stijlgroepen

Uni, Stone, Concrete, Wood

U kunt bij Maxaro kiezen uit verschillende stijlgroepen, en wel: Uni, Stone, Concrete en Wood. Stuk voor stuk bevatten ze tegels met een eigen karakter. Binnen deze stijlen vindt u diverse kleuren zoals wit, zwart, grijs, antraciet, houtlook en betonlook. In alle stijlgroepen zijn diverse afmetingen verkrijgbaar zodat u naar hartenlust kunt variëren en mixen. Uni past overal goed bij, ongeacht het sanitair en de badmeubels in uw badkamer. Terwijl Stone en Concrete prima op hun plek zijn in een strakke, moderne badkamer. Wood combineert prima in een badkamer in een klassieke of landelijke stijl, met houtkleurige badmeubels. Maar heeft u een andere look in uw hoofd, dan kunt u voor iets heel anders kiezen. Wood kan bijvoorbeeld heel mooi zijn als sfeervolle en ‘zachte’ basis in een badkamer met badkamermeubels in hoogglans wit. Dat geeft een verrassend en verfrissend effect.

Trends

De redelijk nieuwe categorie look-a-like tegels is enorm populair. Het zijn keramische tegels, dus fabrieksmatig geproduceerd. Het oppervlak is een imitatie van een (bouw)materiaal, zoals steen, hout, glas, metaal of beton. Vooral de tegels in de stijlgroep Concrete met betonlook en die in de stijlgroep Wood met houtlook zijn regelrechte trends aan het worden. Beton of betonlook geeft een strakke en trendy uitstraling aan een badkamer. Houtlook wordt als warm en sfeervol ervaren. Hout was altijd al geliefd als vloerbedekking, maar helaas niet erg geschikt voor in de badkamer. Nu de warme look van hout is gekoppeld aan de slijtvaste, duurzame, onderhoudsarme vloertegel, is ‘hout’ opeens wel een optie! Een vloer van houtlook tegels geeft de badkamer een warme basis. Vooral bij de houtlook tegel zijn de voordelen in de badkamer enorm in vergelijking met een vloer van echt hout. Een houtlook tegel trekt niet krom en kan niet schimmelen. Ze zijn zeer sterk en slijtvast, en daarom duurzamer en gemakkelijker in onderhoud echt parket of hout.

Uitstraling

Elke stijlgroep heeft een eigen, herkenbare uitstraling. Het is direct duidelijk van welk materiaal een look-a-like tegel een imitatie is. Neem de stijlgroep Wood, hout dus. De hout tegel is niet of nauwelijks is te onderscheiden van parket. In een houtlook tegel kan reliëf worden geperst, waardoor het lijkt alsof er knoestjes in de plank zitten.
Ook de stijlgroepen Concrete en Stone zijn levendig, net als de materialen op basis waarvan ze gedessineerd zijn, namelijk beton en steen. Stoer, degelijk, en daarmee bij uitstek geschikt voor op een vloer. Voor welke stijlgroep u ook kiest, het zal beantwoorden aan de uitstraling waar u naar op zoek bent.

Showroom

1.000 m2 tegel inspiratie

Op het tegelplein centraal in de showroom worden alle mogelijke stijlen in een duidelijk overzicht voor u bij elkaar gebracht. Om het plein heen vindt u deze stijlen vervolgens toegepast en nader toegelicht in een groot aantal sfeeropstellingen met diverse woonkamer-impressies en compleet ingerichte badkamers. Lopend langs deze opstellingen krijgt u een indruk van de uiteenlopende mogelijkheden en sfeervolle combinaties die ons brede tegelassortiment u te bieden heeft.

Zo is er op onze tegelafdeling van in totaal meer dan 1000 m2 genoeg inspiratie te vinden voor elke smaak en stijl.

De opstellingen hebben ieder een unieke uitstraling en sfeer. Zo vindt u een uitgebreide keuze in kleur, formaat en uitvoering binnen tegelstijlen als betonlook, mozaïek, natuursteenlook, keramisch parket en nog veel meer. Natuurlijk zijn er ook volop mogelijkheden om deze verschillende stijlen met elkaar te combineren.

Bovendien zijn al onze tegels ook op draagbare panelen beschikbaar, zodat u eenvoudig met de door u gekozen tegel door de showroom kunt lopen en deze naast ons verdere aanbod aan sanitair, whirlpools, kranen, badkamermeubels, etc. kunt houden om zelf tot uw ideale combinatie te komen. Tijdens uw bezoek aan de showroom staan onze tegelspecialisten altijd voor u klaar om u hierbij van het juiste advies te voorzien.

98% op voorraad

100.000 m2 aan tegels

In ons enorme magazijn van meer dan 15.000 m2 hebben wij altijd 100.000 m2 aan tegels en 98% van ons verdere assortiment op voorraad. Dit betekent dat de door u gekozen producten in vrijwel alle gevallen direct leverbaar zijn en u alles gelijk mee kunt nemen of de volgende dag kunt laten thuisbezorgen. Zo hoeft u niet te wachten en kunt u uw nieuwe inrichting direct realiseren! Komt dat niet helemaal uit? Dan heeft u ook de mogelijkheid om uw aankoop tot twee jaar kosteloos en veilig in ons magazijn te laten opslaan, zodat u de producten pas in huis heeft wanneer het u uitkomt.

Binnen 365 dagen retourneren

Heeft u het benodigde aantal tegels wat te hoog ingeschat en blijven er na het plaatsen onaangebroken verpakkingen over? Dan mag u deze altijd binnen 100 dagen gratis retourneren. Wij willen er bij Maxaro namelijk alles aan doen om het realiseren van uw nieuwe inrichting zo leuk en makkelijk mogelijk te maken!