IMG_7296-Edit-Edit-2kopie2.jpg

Badkamertrends 2023: haal de natuur naar uw badkamer

Een nieuw jaar brengt weer nieuwe trends met zich mee. Komend jaar zien we een duidelijke rode draad door de trends lopen: de natuur naar de badkamer halen. We vertellen u hoe.

Aardse kleuren

Aardse tinten en andere natuurlijke kleuren houden de badkamer rustig en zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Denk aan terracotta, zand, kaneelbruin en beige. Dit is in 2023 vooral terug te zien in tegels in natuurlijke kleuren. Het liefst groot en robuust. Deze trend sluit goed aan op de ton sur ton trend: één basiskleur die terugkomt in verschillende tinten. Natuurlijke kleuren in de badkamer gaan we veelal zien in combinatie met gouden accenten, bijvoorbeeld gouden kranen.

Natuurlijke materialen

Bij aardse kleuren horen ook natuurlijke en duurzame materialen, zoals natuursteen, hout en marmer. Zo haalt u niet alleen de natuur naar uw badkamer, maar investeert u ook in materialen die lang meegaan. Een mooi voorbeeld zijn onze natuursteenlook tegels of houten badkamermeubels.

Ronde en organische vormen

Creëer rust in uw badkamer door ronde en organische vormen te gebruiken. Ronde vormen zorgen voor een zachte en kalme uitstraling. Denk aan een ovaal bad, ronde waskommen en afgeronde spiegels. Catchy kraanwerk in deze vorm maakt uw badkamer compleet.

Planten in de badkamer

Deze trend was al populair en ook in 2023 zien we het weer terugkomen. Planten in de badkamer zorgen niet alleen voor meer zuurstof en schone lucht, maar geven ook een fijne, natuurlijke sfeer aan uw interieur. Niet alle planten zijn geschikt voor in deze ruimte. We hebben de leukste en beste planten voor in de badkamer op een rijtje gezet. 

Duurzame badkamer

De badkamer verduurzamen sluit helemaal aan op de trends van volgend jaar. Het is goed voor het milieu én uw energieverbruik. Een goede tip voor een duurzame badkamer is het aanschaffen van elektrische radiatoren. Benieuwd naar nog meer ideeën om uw badkamer te verduurzamen? Wij geven u 6 tips voor een duurzame badkamer.

Creëer uw eigen oase van rust

Ondanks dat duurzaamheid erg belangrijk is, is de badkamer in 2023 niet meer alleen de plek waar even snel wordt gedoucht of gewassen. Het is tijd om te relaxen. Het doel is om thuis een oase van rust te creëren. Denk aan een fijne regendouche of een heerlijk vrijstaand bad om echt in te genieten.