Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Douche

Bent u op zoek naar een nieuwe douche? Maak dan gebruik van ons uitgebreide online douche assortiment of vraag onze brochure aan. U kunt inspiratie opdoen, of op zoek gaan naar die ene douchecabine of inloopdouche die u graag wilt laten plaatsen. Laat u verbazen door de vele douche mogelijkheden voor diverse badkamers. Wanneer u vragen heeft over een douche, bel of email ons gerust, onze badkamerspecialisten staan voor u klaar!

Een douche is net zo veelzijdig als de badkamer zelf: wilt u trendy, tijdloos of gemakkelijk en goedkoop? Een douche voor de allereerste woning, waar weinig budget voor is, of een douche die van alle gemakken voorzien is? De doucheruimte is tegenwoordig meer dan een noodzakelijke gedeelte van de woning: het is een mini-wellness in eigen huis. Wij helpen u bij het vinden van de beste douchevoorziening voor uw woning.

Douchecabines Douchecabines
Inloopdouches Inloopdouches
Douchewanden Douchewanden
Douchedeuren Douchedeuren
Douchebakken Douchebak
Douchegoten Douchegoten
Badwanden Badwanden
Regendouches Regendouches
Douchekranen Douchekranen

Waarom een douche van Maxaro?

  • Hoge kwaliteit voor een lage prijs
  • Meer dan 900 douchecombinaties beschikbaar
  • 98% direct uit voorraad leverbaar
  • 40 douche opstellingen in de showroom
  • Passende douchebakken voor alle douches
  • Ervaar de kwaliteit in onze showroom
  • Alle kennis onder 1 dak

Wanneer wilt u langskomen?

Meer informatie over een Douches
0165 308 453 Vandaag open vanaf 9.00 uur Bezoek onze showroom
Soorten douches

Douche: vele keuzes

Een douche kan voor u betekenen: douchecabine, stoomcabine of inloopdouche, bestaande uit één of twee glazen wanden. Ook kunt u een nis in uw badkamer verwerken tot een douche, door deze af te sluiten met een douchewand of douchedeur. Denk bij aanschaf van uw nieuwe douche ook aan een eventuele douchebak, douchekraan of regendouche. 

Douchecabine of inloopdouche?

We krijgen vaak de vraag: moet ik kiezen voor een douchecabine of inloopdouche? En wat zijn de grootste verschillen? U merkt het verschil met name in comfort, condensvorming en afwatering.

Douchecabine: comfort en warmte

Omdat een douchecabine aan alle zijden gesloten is, blijft de warmte langer hangen, blijft het water binnen de douchecabine en zal de badkamer minder snel volledig vochtig zijn door condensvorming. Er ontsnapt minder water en damp uit de cabine. 

Inloopdouche: ruimtelijk en open

Een inloopdouche is mateloos populair vanwege de ruimtelijke uitstraling en strakke vormgeving. Omdat een inloopdouche open is, zal er eerder water en damp ontsnappen. Goede ventilatie is dan ook geen overbodige luxe. Zodra u klaar bent met douchen, zal de doucheruimte ook wat sneller afkoelen naar de temperatuur van uw badkamer. Waar met een douchecabine een groot verschil kan bestaan tussen de temperatuur van de cabine en de badkamer, zal dit bij een inloopdouche minder het geval zijn. 

Wat is een inloopdouche?

De inloopdouche is een veel geplaatst soort douche. Hij bestaat uit een of meerdere (glas)wanden, maar heeft geen deur die de doucheruimte afschermt van de rest van de badkamer. Dit geeft een heel vrije douchebeleving die veel mensen als prettig ervaren. Een inloopdouche met glazen wanden is leverbaar met diverse soorten profielen en kan recht of gebogen van vorm zijn. 

Maxaro heeft enorm veel inloopdouches in het assortiment, in allerlei maten en in verschillende modellen. Kijk eens op de website of kom naar de showroom en zie wat er allemaal mogelijk is.

Wat is een douchecabine?

Een douchecabine is een afgesloten ruimte, waarin u ongestoord van warme waterstralen kunt genieten. Bij ons heeft u de keuze uit verschillende maten; van heel klein (60x60 centimeter) tot heel groot (160x120 of 180x100 centimeter). Ook qua design is er keuze: vierkant, rechthoekig, kwartrond, vijfhoekig en offset (verlengd kwartrond), en met schuifdeuren of openslaande deuren.

Er is dus altijd een douche die in uw badkamer past. U kunt uw douche voorzien van bodyjets, een regendouche of wat u zelf maar prettig vindt.

Wilt u weten hoe het voelt om in een cabine van 90x90 – of van welke maat dan ook – te staan voordat u tot aanschaf over gaat? Kom dan naar de showroom van Maxaro en probeer de cabines uit. Ze staan ervoor!

Douchedeur of douchewand

In sommige gevallen is een douchedeur of douchewand genoeg om een doucheruimte in uw badkamer te creëren. Is er al een nis, dan heeft u alleen een douchedeur nodig. Bedenk dan waar uw voorkeur naar uitgaat: een schuifdeur, een pendeldeur of een openslaande deur. Ons assortiment douchewanden bestaat uit schuifdeuren en openslaande deuren met een vaste wand. Douchedeuren en douchewanden laten zich uitstekend tussen twee muren monteren. Bijvoorbeeld ter vervanging van de ruimte waar een bad staat. Maxaro levert douchewanden tot een breedte van 220 centimeter.

Stoomcabine

In een gecombineerde douche/stoomcabine ervaart u de sensatie van warme vochtige lucht op uw huid. De poriën gaan open, afvalstoffen verlaten het lichaam en u bent na afloop totaal verfrist en verkwikt. Stoomcabines zijn er in verschillende soorten en maten en zorgen voor een unieke wellness beleving bij u thuis.

Aankooptips

Soorten deuren

Maxaro verkoopt voor elke douche de juiste douchecabine, douchewand, douchebak of douchedeur. Want elke situatie is anders, en iedereen heeft haar/zijn eigen douche wensen èn smaak! Bent u van plan om een douchedeur of douchecabine aan te schaffen? Dan raden we u aan om van tevoren te bedenken wat voor een soort deur u wilt. We hebben namelijk schuifdeuren, maar ook pendeldeuren en openslaande deuren. Elk type heeft haar eigen voordelen. Het is maar wat u wilt.


Op de vloer? Of op een douchebak?

Een douche kunt u direct op de vloer plaatsen. U kunt er ook voor kiezen om een douchebak als basis te nemen. Alle douchecabines, inloopdouches, douchewanden en -deuren van Maxaro zijn zowel op de vloer te monteren, als op een douchebak. In het geval van een douchebak kunt u dan een keuze maken uit een laag (3,5 of 4 centimeter) of een hoog (13,5 of 14 centimeter) model.

 

Geen badkamer zonder douche!

Afhankelijk van de grootte van de douche en badkamer en van uw wensen kunnen wij verschillende mooie en functionele douche oplossingen aanbieden. Soms is een grote inloopdouche heel geschikt, maar in andere gevallen zal de keuze vallen op een compacte dichte douchecabine. En heeft u al een nis met de goede afmetingen, dan volstaat alleen een douchedeur. Neem de plattegrond met de maatvoeringen van uw badkamer mee als u naar onze showroom komt. Dan kunnen onze douche specialisten u een passend advies geven.

Direct meenemen? Dat kan!

Bij Maxaro is 99% van het douche assrortiment (cabines, deuren, wanden, bakken) uit voorraad leverbaar. U kunt uw douche aankopen dus na uw bezoek aan onze showroom zo meenemen! Daarbij hebben we enkele tips. Vervoer het glas altijd staand of op de zijkant. Let erop dat de ondergrond waarop u het glas vervoert mooi stabiel en recht is. Zo heeft u de minste kans op breuk of andere schade. U kunt het vervoer natuurlijk ook aan ons overlaten. Want voor 12.00 uur besteld, is de volgende dag al bij u thuis bezorgd. Waar in Nederland u ook woont!

Schoonmaaktips

Douche met glashelder glas

U wilt natuurlijk dat uw mooie douche mooi blijft. Helder en schoon en transparant. Wij hebben daarom bijna alle glazen wanden in haar assortiment voorzien van een Nano-Tech coating. De cabines, douchedeuren en douchewanden: ze zijn allemaal behandeld en daarmee beschermd tegen kalk en vuil. De coating maakt het glas vuil- en waterafstotend, waardoor kalk nauwelijks de kans heeft om te hechten. U glas blijft dus glashelder!

Na elk gebruik de douche schoonmaken

Niemand is dol op het schoonmaken van de badkamer. Gelukkig is die klus tot een minimum te beperken. Spoel na elke douchebeurt het glas en de profielen van de douchecabine af met koud water. Trek ze daarna droog met een douchewisser en maak het werk af door glas en profielen na te drogen met een zachte droge doek. Door dit elke dag te doen, voorkomt u dat uw douche echt vies wordt.

Maxaro Totaalreiniger

Ondanks dat u elke dag netjes uw douche naspoelt en droogt, kan het zijn dat het na verloop van tijd toch nodig is om de cabine eens wat intensiever te reinigen. Wij ontwikkelden daarvoor onze totaalreiniger, een krachtig schoonmaakmiddel dat probleemloos kalkaanslag, zeepresten en huidvetten verwijderd. Daarnaast laat dit middel een beschermend laagje achter, waardoor uw doucheruimte langer fris en schoon blijft. Gebruik Maxaro Totaalreiniger in combinatie met een zachte vochtige doek en spoel na met koud water. U kunt het gebruiken voor het glas, maar ook voor het kraanwerk, de profielen en de douchebak. Uw hele douche is daarna weer heerlijk schoon!

Kwaliteit

EN12150 certificering

Aan het glas in onze douches worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Wij zien er op toe dat het glas in alle gevallen voldoet aan de speciale EN12150-certificering voor veiligheidsglas. Die norm garandeert dat er steeds strenge controles worden uitgevoerd. U kunt er zeker van zijn dat het glas in onze douches veilig en betrouwbaar is. Wij hebben een groot aantal douchedeuren, douchewanden en douchecabines in ons assortiment. Die zijn stuk voor stuk gekeurd, gecertificeerd en goed bevonden. Wat u ook kiest, het is van de hoogste kwaliteit.

Constante vernieuwing

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze douche producten. Zo hebben we onze douches uitgerust met unieke features die het gebruikersgemak bevorderen. Nano-tech is zo’n speciale feature van Maxaro. Het is een speciale coating die het glas van douchecabine, -deur of –wand beschermt tegen het aanhechten van kalk- en zeepresten. Het glas in uw doucheruimte blijft glashelder. Een andere noviteit is het liftsysteem van de douchedeuren. Een speciaal mechanisme tilt de deur in de draai iets op, waardoor het rubber aan de onderkant van de deur niet zo snel slijt. Verder zijn verschillende schuifdeuren uitgerust met een uitklikbaar deursysteem. U ziet het, wij zijn constant aan het vernieuwen. Met mooie en kwalitatief goede douche producten als resultaat.

Lage prijs, hoge kwaliteit

Wij vinden twee dingen heel belangrijk in de wereld van badkamers en sanitair. Dat is ten eerste dat de prijs goed is. Laag dus, zo laag als mogelijk. Het tweede punt is kwaliteit van de douche. Die moet natuurlijk in orde zijn. U wilt dat uw aankopen lang meegaan, mooi blijven en goed blijven functioneren. Wij garanderen u dat we beide punten scherp in de gaten houden! Wij verzekeren u dat we altijd de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs leveren.

Duidelijke handleiding voor de douche

Daarnaast willen we het u makkelijk maken als het gaat om het monteren van de douche producten. We leveren daarom altijd uitgebreide visuele handleidingen bij de douche. De teksten in de handleidingen worden punt voor punt geïllustreerd door beeldmateriaal. Want een plaatje, tekening of foto kan een uit te voeren handeling enorm verduidelijken.