Kranen van Maxaro: kwaliteit en design

Een kraan moet goed werken, dat staat voorop. De kraan moet gemakkelijk open en dicht gaan, zonder dat je kracht hoeft te zetten en zonder dat er sprake is van nadruppelen. Omdat voor onze klanten alleen het beste goed genoeg is, verkopen wij kranen met keramische schijven en thermostatische cartridges.

Kranen_L2.jpg

Keramische schijven

Keramische kranen hebben twee keramische schijven in plaats van een kraanleertje. Kranen die voorzien zijn van een kraanleertje, zijn minder betrouwbaar omdat een leertje (of eigenlijk is het een rubbertje) regelmatig vervangen moet worden. En wanneer is het moment om dat te doen werkelijk daar? Meestal is er al sprake van een moeizame werking en soms zelfs al van een licht lekken, voordat men het leertje eindelijk vervangt.

Kranen voorzien van keramische schijven vergen nauwelijks onderhoud. Er is bovendien bijna geen kracht nodig om ze open of goed dicht te doen. Bij een keramische kraan is het: dicht is dicht. Harder draaien heeft geen zin want het sluitpunt is absoluut. Dat is soms wel even wennen als u van een ‘gewone’ kraan overstapt op een keramisch exemplaar. Misschien heeft u nog de neiging om door te willen draaien. Maar als u teveel kracht zet, kan dat door de plotselinge afsluiting een drukgolf in het leidingsysteem veroorzaken. Dat is eenvoudig te voorkomen door de kraan rustig open en dicht te draaien. Het is gewoon een kwestie van een paar keer doen, dan gaat het vanzelf.

De keramische schijven in onze kranen worden geleverd door Kerox. Deze keramische schijven staan voor een gegarandeerde kwaliteit. Elke keramische schijf wordt zowel  gedurende als na het productieproces meerdere malen gecontroleerd. Op die manier is de optimale kwaliteit van iedere kraan gewaarborgd. De keramische schijven van Kerox zorgen ervoor dat uw mengkraan soepel open en dicht gaat, zonder dat deze begint te lekken, zoals dit bij een rubberen kraanleertje na verloop van tijd vaak wel het geval is.

Kranen_L1.jpg

Thermostatische cartridges

Thermostatische cartridges komen van de Franse fabrikant Vernet, de nummer één op het gebied van thermostaatkranen. Die thermostatische cartridges zijn namelijk voorzien van een speciale hars, die zeer temperatuurgevoelig is. Daardoor heeft uw kraan bij het instellen van een temperatuur van 37 graden een maximaal temperatuurverschil van slechts 1,0 graden. Terwijl andere thermostaatkranen vaak een veel groter verschil hebben. Dat maakt dat niet elke thermostaatkraan zo veilig is als u denkt. Vooral als u uw thermostaatkraan heeft gekocht op het oog met de veiligheid van uw jonge kinderen, is het fijn om te weten dat de thermostatische cartridges van Vernet kwalitatief gezien de absolute top zijn.