Infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een sterk opkomende verwarmingstechniek. Verwarmen met infrarood is namelijk erg efficiënt en milieuvriendelijk. Bij Maxaro slaagt u maximaal voor dit type verwarming, voor zowel binnen als buiten. Een infraroodpaneel is uitermate geschikt voor gebruik in uw badkamer en is daarnaast prettig om bijvoorbeeld uw woonkamer of slaapkamer te verwarmen. Ook op het terras is een infraroodverwarming een uitkomst. Zelfs op koelere avonden, zit u lekker warm buiten. Garandeer uzelf van aangename warmte en bestel direct online een infraroodverwarmer. 

3 producten

Sorteer op:

Infrarood terrasverwarming Earth 2400 Watt JH-NR24-13A
JH-NR24-13A
195,-
Voor 12.00 uur besteld, morgen in huisMorgen in huis
Ophanging Earth DT-01
DT-01
19,95
Voor 12.00 uur besteld, morgen in huisMorgen in huis
Inbouwbox Earth IRBOX-NR24
IRBOX-NR24
95,-
Voor 12.00 uur besteld, morgen in huisMorgen in huis

Infraroodverwarming kopen? 

Infraroodverwarming verwarmt met infraroodstraling, net als de zon. De verwarming geeft hierbij uitsluitend warmte af aan massa die zich binnen het stralingsbereik bevindt. Onder massa verstaan we bijvoorbeeld personen en objecten. Die absorberen de infraroodstraling en zetten deze om in warmte. Wilt u meer te weten komen over infraroodverwarming? Lees hieronder verder en ontdek de vele voordelen. 

Infraroodverwarming voor binnen en buiten 

Infraroodverwarmers zijn uitstekend te gebruiken voor binnen en buiten. Binnenshuis geniet u met een infraroodpaneel voortdurend van een constante temperatuur. Dat is niet het geval bij een radiator. Hierbij stijgt warme lucht op naar het plafond, die vervolgens via de omringende muren geleidelijk naar beneden circuleert. Daardoor ervaart u bij een radiator temperatuurverschillen in de ruimte. 

Infraroodverwarming verwarmt gericht massa binnen het bereik, waarna deze massa constante warmte afgeeft. Daarom is de verwarming uitstekend als bijverwarming of om ruimtes te verwarmen waar niet constant iemand aanwezig is. Bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, bijkeuken of keuken. Buitenshuis zorgt infrarood terrasverwarming zelfs op koudere dagen voor comfortabele warmte. 

Voordelen van verwarmen met infrarood 

De infraroodtechniek biedt veel voordelen. Allereerst is infraroodverwarming energiezuinig, omdat de straling doelgericht verwarmt. Hierdoor gaat er geen warmte verloren, bijvoorbeeld bij het openen van een deur. Een ander voordeel is dat u niet lang hoeft te wachten totdat het verwarmingselement volledig is opgewarmd. Dit duurt slechts enkele minuten. Daarnaast werkt de verwarming op elektriciteit, dat is goedkoper en duurzamer dan gas. Tot slot is infraroodverwarming ideaal voor mensen met allergieën. De verwarming voorkomt verplaatsing van stof en huismijt, omdat er geen sprake is van luchtverplaatsing.   

Bevestigen van de infraroodverwarming 

Onze infraroodpanelen en terrasverwarmers zijn aan de muur én het plafond te bevestigen. Voor de terrasverwarmers zonder regelunit is er een speciale inbouwbox. Wij adviseren u om het paneel of terrasverwarmer aan het plafond te monteren tot een maximale hoogte van 2,60 meter. Dit in verband met de veiligheid, waardoor wij u een optimale werking kunnen garanderen. Houd er bij bevestiging aan de muur daarnaast rekening mee dat de ruimte rondom vrij is van obstakels binnen een minimale kring van 30 centimeter. 

Losse thermostaat 

Met een losse thermostaat regelt u gemakkelijk de gewenste temperatuur. Deze stelt u in door middel van een dag- en weekinstelling. De thermostaat kan zowel aan de infraroodpanelen als de terrasverwarmer gekoppeld worden.   

Bezoek onze showroom in Roosendaal 

Om uzelf binnen en buiten van een aangename en constante warmte te voorzien, is infraroodverwarming perfect. In onze showroom in Roosendaal vindt u alle uitvoeringen, zodat u deze met elkaar kunt vergelijken. U slaagt hier gegarandeerd voor uw nieuwe infraroodverwarming. Om u zo snel mogelijk te voorzien hebben wij 98% van het assortiment op voorraad. Lange levertijden zijn bij ons dus verleden tijd.