Welke-voegkleur.jpg

Welke kleur voegen in de badkamer?

De juiste voegkleur speelt een belangrijke rol bij het uiteindelijke resultaat van uw tegelwerk. Daarom is het belangrijk om hier vooraf goed over na te denken. Vroeger werden grijze voegen het meeste gekozen. Deze kleur is nog steeds erg populair, maar tegenwoordig is er veel meer keuze. Vraagt u zich af welke voegkleur het beste bij uw tegels past? Hier leest u er meer over. 

Het nut van voegen in de badkamer 

Voegen beschermen uw tegels tegen vuil en vocht. Deze zorgen ervoor dat er geen water onder het oppervlak komt. Daarnaast dragen voegen bij aan de uitstraling van het tegelwerk. Kies ervoor om de nadruk te leggen op het lijnenspel van de tegels, of laat dit juist mooi egaal lijken. Voegen zijn niet alleen belangrijk voor de kwaliteit en waterdichtheid van de tegels, maar ook esthetisch hebben ze dus een belangrijke rol. 

Tip: lees ook het artikel over de mooiste kleuren voor de badkamer 

De juiste voegkleur kiezen 

Welke voegkleur u het beste kiest, hangt af van uw tegels en persoonlijke voorkeur. Denk na over de uitstraling en het effect dat u wilt bereiken. Wilt u de tegels laten opvallen? Ga dan voor contrasterende voegen die de aandacht trekken. Als u meer houdt van een strakke vormgeving, zorg dan dat er zo weinig mogelijk verschil is tussen de tegels en voegen. 

Lichte tegels 

Bij lichte tegels worden meestal zilvergrijze of grijze voegen gekozen. Door bijvoorbeeld lichte, grijze tegels te combineren met grijze voegen, worden de lijnen onderdeel van het geheel. Hierdoor valt het voegwerk minder op. Zilvergrijs voegmiddel in combinatie met beige tegels zorgt voor een subtiele benadrukking van het tegelwerk. Zo krijgt de ruimte een neutrale en ruime look. Ook bij witte tegels zijn zilvergrijze voegen een goede keuze, omdat witte voegen na verloop van tijd verkleuren. Lichte tegels met donkere voegen zorgen voor een groot contrast. Een combinatie die we veel zien is een witte tegel met een antracietkleurige of donkergrijze voeg. Deze trend wordt vaak toegepast in industriële badkamers. 

Donkere tegels 

Donkere tegels en voegen samenbrengen zorgt voor eenheid en rust in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan donkere, bruine tegels met een bruine voeg. Hierbij vervagen de lijnen, waardoor ze minder opvallen. Lichte voegen daarentegen accentueren het tegelwerk. Door deze te combineren met donkere tegels, ontstaat een uitgesproken kleurverschil. Daarnaast adviseren we ook bij tegels met een lichte body en een donkere print om een lichte voegkleur te gebruiken. 

Haal uw droomtegels in huis 

De juiste voegkleur kiezen is minstens zo belangrijk als de keuze van uw tegels. Het resultaat kan het uiterlijk van uw tegel maken of breken. Bij Maxaro vindt u naast een divers tegelaanbod daarom voegmiddel in verschillende kleuren. Hierdoor bent u in één keer van alle benodigdheden voorzien en slaagt u maximaal. Kom langs in onze showrooms of bekijk het uitgebreide assortiment online. Met maar liefst 98% op voorraad, heeft u uw droomtegels en toebehoren in huis voor u het weet. 

Gaat u zelf tegels leggen en voegen? Lees dan dit artikel over vloertegels leggen met een handig stappenplan.