Menu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Bad

Bent u op zoek naar een bad van hoge kwaliteit, waarin u op een luxe manier plaats kunt nemen? Kies uit een hoekbad, een zitbad, de diverse ligbaden of wellicht een bad douche combinatie. Maxaro biedt u een uitgebreid aanbod op het gebied van baden, waarbij u altijd kiest voor de meest kwalitatieve materialen. De combinatie van de functionele vorm, het gevoel van luxe en de uitstekende afwerking zorgt ervoor dat uw bad een geweldige aankoop wordt.

Ligbaden Ligbaden
Badwanden Badwanden
Badkranen Badkranen
Badkussens Badkussens

Waarom een bad van Maxaro?

  • Voor elk bad een bijpassende kraan
  • Ongekend veel baden in de showroom
  • Alle stijlen en prijsklassen
  • Ervaar de kwaliteit met een deskundig advies
  • 98% direct uit voorraad leverbaar
  • Proefliggen geen enkel probleem
  • De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs

Wanneer wilt u langskomen?

Meer informatie over een Baden
0165 308 453 Vandaag open tot 20.00 uur Bezoek onze showroom
Kwaliteit

Strenge controles

Onze designbaden worden onderworpen aan strenge controles op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Alleen het beste vinden wij goed genoeg. Daarom verkopen wij alleen baden die zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, waarbij gebruik is gemaakt van de meest  duurzame technologieën. Al onze designbaden worden daarom uitgerust met een RVS 304 frame, stelpoten en bouten. Zo zorgen we ervoor dat u jarenlang plezier heeft van uw bad zonder dat er kans is op roest.

Acryl Bad = ijzersterk

Zowel onze acryl vrijstaande baden als onze inbouw ligbaden worden vervaardigd uit hoogwaardig acryl. Het acryl van onze baden heeft een dikte van vijf millimeter, waardoor ze extra stevig aan voelen. Daarnaast worden al deze badkuipen nog extra verstevigd met meerdere lagen glasvezel. Al met al krijgt u een ijzersterk badkuip waar u jarenlang van kunt genieten.

Acryl vrijstaande baden

Een acryl vrijstaand bad wordt zowel aan de binnen- als buitenkant handmatig gepolijst. Deze luxe en arbeidsintensieve bewerking zorgt ervoor dat er geen kleur- en glansverschil ontstaat tussen de binnen- en buitenkant van het designbad. Als een designbad niet volledig wordt gepolijst, maar gespoten wordt met verf, ontstaat er direct of na verloop van tijd kleur- en glansverschil tussen de binnen- en buitenkant van het bad. Baden van het merk Mocoori worden bewust op deze luxe en kostbare manier afgewerkt, zodat de kwaliteit ook op lange termijn optimaal blijft.

Massieve vrijstaande baden

De massieve vrijstaande baden in de collectie van Maxaro worden uit één stuk gegoten. Daardoor zijn er geen naden en heeft het bad natuurlijke lijnen. Dat ziet er strak en verzorgd uit.

Ruimte voor de afvoer

Natuurlijk moet elk badkuip worden voorzien van een afvoer. Daar hebben we een slimme oplossing voor. Om ruimte  te creëren voor de plaatsing van de afvoer is aan de onderzijde van alle baden zo’n 10 centimeter uitgespaard. Dat betekent dat u niet in de vloer hoeft te hakken om uw afvoer weg te kunnen werken. Praktisch, toch?

Materiaal

Onze acryl vrijstaande baden, whirlpool baden en ligbaden worden gemaakt van hoogwaardig acryl met een dikte van minimaal vijf millimeter. Deze badkuipen worden verstevigd met meerdere lagen glasvezel, zodat het bad bijna geen kans heeft om te scheuren. Een badkuip gemaakt van acryl blijft heel lang mooi en is gemakkelijk te onderhouden.

Alle baden zijn voorzien van een RVS 304 frame met (stel)poten of sierpoten. De sierpoten zijn messing verchroomd, de stelpoten zijn gemaakt van RVS 304. Het voordeel van RVS 304 is dat dit veel duurzamer is dan andere metalen. RVS 304 kan ook beter tegen vochtige ruimtes en is daardoor veel minder aan roest onderhevig. Heel geschikt voor gebruik in een vochtige ruimte zoals de badkamer.

Glanzende massieve vrijstaande designbaden

De glanzende designbaden zijn gemaakt van mineraalmarmer, dat is steenpoeder gemengd met polyester. De gekleurde bovenlaag bestaat uit een gelcoating die tegelijk met het mineraalmarmer wordt gegoten zodat er een naadloze verbinding ontstaat. De bovenlaag wordt na het gieten gepolijst tot een hoogglans laag. De bovenlaag is zeer goed bestand tegen krassen en slijtage, waardoor het bad zijn fraaie glanzende uiterlijk door de jaren heen gewoon behoudt.

Matte massieve vrijstaande designbaden

De matte massieve vrijstaande designbaden in het assortiment van Maxaro zijn zonder uitzondering van A-kwaliteit, vergelijkbaar met het high-tec solid surface-materiaal Corian. Een mat massief bad bestaat uit aluminium-tri hydraat (ATH) gemengd met mineraalmarmer (wat zelf weer een combinatie is van steenpoeder en polyester). Het materiaal is niet poreus, dus vloeistoffen kunnen er niet in dringen. ATH zorgt voor een hoge mate van vormvastheid en is daarbij zeer hittebestendigheid. Mineraalmarmer heeft een goede verwerkbaarheid en hogere slagvastheid. Ook is het duurzaam en naadloos, en daardoor hygiënisch.

Aankooptips

De juiste maat

Bij het kopen van een badkuip is de maat van het bad natuurlijk vooral iets om rekening mee te houden. Wat past er in uw badkamer? Heeft u alle ruimte, dan maakt de maat niet zoveel uit. Maar in een kleine badkamer is het zaak om goed te meten en naar de indeling te kijken. Badkuipen zijn er in vele soorten en maten, en ook in kleine badkamer is er vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Een ander criterium is hoe u het bad gaat gebruiken. Baddert u graag alleen? Of liever met uw partner, of zelfs met het hele gezin? Dat kan allemaal. Bedenk maar wat u wilt.

Vervoer en plaatsen

Niet onbelangrijk is om even stil te staan bij het vervoeren en in de badkamer plaatsen van het bad. Eventuele smalle deurkozijnen, krappe bochten of smalle trappen kunnen een belemmering zijn. Dus ga na: past de aankoop door het trapgat? En door de deuropening? Of is er een mogelijkheid om het bad via het raam naar binnen te brengen? Meet dus altijd goed op of het kan. Ons advies om zeker te weten of een ligbad op de plaats van bestemming kan komen, is het maken van een houten mal. Die geeft u de maximale maten van het product. Kan deze mal naar de plaats van bestemming gebracht worden, dan lukt dat met het product van uw keuze ook.

Gewicht

Houdt ook altijd rekening met het gewicht van bepaalde baden. Onze massieve vrijstaande baden en whirlpoolbaden kunnen soms wel meer dan 200 kilo wegen. Het is dus van belang om voldoende personen beschikbaar te hebben om het product op de plaats van bestemming te krijgen. Ook bij het installeren is het dan prettig om met meerdere mensen te zijn, dat maakt het een stuk gemakkelijker. Een leeg badkuip kan dus al zwaar zijn, maar een badkuip gevuld met water legt pas echt gewicht in de schaal. Een gevuld massief vrijstaand bad of grote whirlpool kan wel 700 tot 1000 kilo wegen. De vloer moet dus wel geschikt zijn om dat gewicht te kunnen dragen. Ga daarom van tevoren na of de dragende constructie van uw badkamervloer daar wel op berekend is.

Bijpassende producten

Bij onze ligbaden en vrijstaande baden leveren wij ook diverse bijpassende vrijstaande kranen, inbouw badkranen of opbouw badkranen. Zo’n combinatie doet het bad nog mooier tot zijn recht komen. Misschien is in uw situatie een badwand wel een goede aankoop. Die kunt u op de badrand monteren, zodat u zich in een ligbad kunt afspoelen of douchen zonder dat de hele de badkamer nat wordt. Een badwand is veel hygiënischer en onderhoudsvriendelijker dan een douchegordijn. Het oppervlak van een badwand is voorzien van Nano technologie. Dit is een onzichtbare coating op het glas die ervoor zorgt dat het water- en vuilafstotend is gedurende een periode van ongeveer een half jaar.

Schoonmaaktips

Voor het dagelijks onderhoud van onze badkuipen adviseren wij het gebruik van Maxaro Totaalreiniger. Dit reinigingsmiddel ontkalkt, ontvet, verfrist en beschermt uw badkuip. Na het gebruik van de badkuip is het altijd verstandig om de badkuip even na te spoelen met koud water, en de badkuip daarna af te nemen met een droge doek. Het bad ziet er dan weer mooi schoon uit, en u voorkomt er tegelijkertijd mee dat er kalkrestjes achter blijven.

Glanzende badkuipen schoonmaken

Een glanzend ligbad maakt u het beste schoon met water en zeep. Gebruik geen reinigingsmiddel dat schuurmiddelen bevat, anders beschadigt u de bovenlaag misschien. We raden u aan om een badkuip één keer per jaar met een autowas te behandelen. Dat klinkt misschien gek, maar het herstelt en bevordert de waterafstotende werking van de bovenlaag. Het mooie van die behandeling is dat het tegelijkertijd kleine krasjes of matte plekken doet verminderen of zelfs helemaal wegwerkt.

Kalkaanslag

Spoelt u na elke badbeurt netjes de badkuip na met koud water en wrijft u het vervolgens droog met een doek? Dan zult u weinig last hebben van kalkaanslag. Is er na verloop van tijd toch wat kalkaanslag ontstaan, dan kunt u dat verwijderen met schoonmaakazijn of de vertrouwde kalkoplosmiddelen. Neem dan gelijk de badkraan even mee. Ook daar kan gemakkelijk wat kalk op achterblijven.

Bijtende middelen verboden

Let op: Gebruik voor het schoonmaken nooit agressieve en bijtende schoonmaakmiddelen, deze kunnen de badkuip onherstelbaar beschadigen. Kies een mild product zoals groene zeep, of ga voor de zekerheid van Maxaro Totaalreiniger. Dat is trouwens in de hele badkamer te gebruiken: op de vloer, voor de wastafel, om de badmeubels mee af te nemen. Lekker makkelijk dus!

Een kras? Geen nood!

Mocht er onverhoopt een kras in uw glanzende vrijstaande bad, whirlpoolbad of ligbad zijn ontstaan, dan kan deze gepolijst worden met Commandant nr. 4. Is er een kras in een mat vrijstaand bad gekomen, dan kan deze heel voorzichtig geschuurd worden met fijn schuurpapier (korrel  #400-800). Zorg er wel voor dat u altijd vochtig schuurpapier gebruikt.

Merken

Mocoori: mooi, goed en betaalbaar

Mocoori is al tien jaar een begrip op het gebied van baden. Het merk levert een complete lijn met ligbaden, vrijstaande badkuipen en whirlpoolbaden. Alle producten zijn van gemaakt van hoogwaardige materialen en dus van zeer goede kwaliteit. Terwijl de prijs alleszins redelijk is! Maxaro koos niet voor niets voor Mocoori als ‘huismerk’. Mocoori maakt ook wastafels, douchecabines, badmeubels, toiletten en … nou ja, eigenlijk alles wat je in de badkamer nodig hebt.

Handmatig polijsten voor het mooiste resultaat

Mocoori heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om die hoge kwaliteit voor de vrijstaande baden van acryl ook daadwerkelijk te kunnen leveren, worden ze met de hand gepolijst. Dat is natuurlijk erg arbeidsintensief, maar … het resultaat is dat meer dan waard. Een gepolijst bad blijft mooi en zal niet verkleuren. De binnen- en de buitenkant van de badkuip behouden hun oorspronkelijke kleur.

Kleurverschil

Andere leveranciers kiezen vaak voor de snellere en goedkopere manier en spuiten hun vrijstaande baden. Maar een gespoten badkuip gaat na verloop van tijd kleurverschil vertonen. Verf verkleurt altijd licht, en dat is te zien aan het verschil in kleur tussen de binnen- en buitenkant van de badkuip. Toch jammer, want het gaat steeds meer opvallen en storen. En een ligbad is niet iets wat je eventjes vlot vervangt.